GlassFish 3.1 i RichFaces Eclipse

0

Mam problem z uruchomieniem pierwszej aplikacji kiedy chcę korzystać z GlassFish i RichFaces.
Mam eclipse 4.2 i rich faces 4.3.2. Dodałem do WEB-INF\libs takie biblioteki:
user image
Następnie tworzę zwykły plik index.html gdzie nawet nie używam żadnego ze znaczników richfaces ale projekt nie chce się zdeployować

0

A masz w ogóle pojecie jak zrobić projekt JSFowy który by sie uruchomił? Nie, wiec o co w ogóle pytasz. Otwórz pierwszy lepszy tutorial i go przerób.

0

No właśnie, że uruchamiałem już projekty z czystego JSF-a i chodziły normalnie. Pokombinowałem trochę z bibliotekami i w tej chwili udaje mi się zdeployować projekt na GlassFisha, ale dostaję warninga:

Warning: This page calls for XML namespace http://richfaces.org/a4j declared with prefix a4j but no taglibrary exists for that namespace.

Wygląda to tak jakby nie było w projekcie bibliotek czy coś, w każdym razie nie można zrobić z nich użytku.
Na obrazku widoczne są biblioteki, które dodałem do projektulibs.png

0
Piotrek_x1 napisał(a):

No właśnie, że uruchamiałem już projekty z czystego JSF-a i chodziły normalnie. Pokombinowałem trochę z bibliotekami i w tej chwili udaje mi się zdeployować projekt na GlassFisha, ale dostaję warninga:

Warning: This page calls for XML namespace http://richfaces.org/a4j declared with prefix a4j but no taglibrary exists for that namespace.

Wygląda to tak jakby nie było w projekcie bibliotek czy coś, w każdym razie nie można zrobić z nich użytku.
Na obrazku widoczne są biblioteki, które dodałem do projektulibs.png

http://coderesource.blogspot.com/2011/08/run-richface-40-on-glassfish-31-get.html

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1