Wyciąganie wartości z Bazy Danych

0

Witam serdecznie.
Mam w Javie stworzony program połączony z BD znajdująca się na serwerze. Jest tam stworzona tabela, w której są wpisane odpowiednie wartości(czas, oprocentowanie, ilość kapitalizacji). Następnie użytkownik jest proszony o podanie kwoty z klawiatury i w który model lokaty chcę zainwestować. I tu trafiam na problem z którym nie mogę sobie poradzić. W momencie wpisania kwoty i wyboru lokaty Java powinna wyrzucić mi zysk wyliczony na podstawie danych z BD i danych z klawiatury. Niestety nic takiego nie następuje. Więc moje pytanie brzmi jak wyciągnąć zmienne z BD żeby były one widoczne w Javie i możliwe byłoby wyliczenie zysku.

Dzięki za jakąkolwiek pomoc,
pozdrawiam

0

Nie rozumiem pytania. Musisz po prostu pobrać dane z bazy. Jak? Na milion sposobów... na przykłąd przez JDBC albo przez ORMa

0

Ale nic takiego nie następuje mimo, że napisałeś kod odpowiedzialny za połączenie i pobieranie danych? Jeżeli tak to może jaśniej?
Jeżeli nie masz kodu odpowiedzialnego za łączenie z bazą to jakim cudem ma następować pobieranie z bazy?;>

0

Połączenie z Bazą Danych mam. Mogę BD przeglądać, dodawać wpisy, wyświetlać według kryteriów, które sobie ustalę. A kod pobierający te dane próbowałem pisać przez SELECT INTO i pochodne tego, a także z użyciem ResultSet tylko nigdy nie udało mi się uzyskać pożądanego efektu.

0

Jaki efekt udało Ci się uzyskać? Pokaż kod bo tak to nikt nie będzie Ci w stanie pomóc. Poza tym "SELECT INTO" nie służy do pobierania danych z bazy. Co więcej mam wrażenie, że nie masz zielonego pojęcia co robisz (Nie piszę tego, żeby Cię obrazić). Chętnie pomogę, albo chociaż nakieruję, ale musisz być bardziej szczegółowy w opisaniu problemu

0

@Acod select into? albo z użyciem ResultSet? Na moje oko to ty nie masz pojęcia o SQLu a tym bardziej o JDBC. Może warto rzucić okiem do tutoriala?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1