Dziwny błąd z mavenem

0

Witam
Pierwszy raz spotkałem się z błędem z mavenem kiedy wykonuje jakiekolwiek operacje czyli mvn clena czy też mvn package
to wyskakuje mi błąd java.lang.NumberFormatException: For input string: "3000: 3000"

Wie ktoś co to może znaczyć
Dziwne jest to, że koledze ten sam projekt działa po ściągnięciu z repo

0
lukasw44 napisał(a):

Witam
Pierwszy raz spotkałem się z błędem z mavenem kiedy wykonuje jakiekolwiek operacje czyli mvn clena czy też mvn package
to wyskakuje mi błąd java.lang.NumberFormatException: For input string: "3000: 3000"

Wie ktoś co to może znaczyć
Dziwne jest to, że koledze ten sam projekt działa po ściągnięciu z repo

A jaka jest roznica miedzy Twoja konfiguracja a konfiguracja kolegi? Macie mavena w dokladnie tej samej wersji? Pracujecie na tych samych systemach operacyjnych? Uzywacie tych samych JRE/JDK? Jezeli pracujesz na Linuxie i uzywasz OpenJRE/OpenJDK to proponowalbym sprobowac ustawic domyslnie JRE/JDK Suna czy tam Oracla.

0

No nie no wiesz obydwoje pracujemy zdalnie
nie wiem wszystkiego dokładnie jakie ustawienia ma kolega .. Wiem tylko tylko, że też ma jdk1.7.0 oraz mavena2
Pracuję na linuxie ale jave mam od oracle ...

może problem polega na tym, że pracuję na wirtualnej maszynie.. :/ Nie wydaje mi się jednak aby to stanowiło problem

0
lukasw44 napisał(a):

No nie no wiesz obydwoje pracujemy zdalnie
nie wiem wszystkiego dokładnie jakie ustawienia ma kolega .. Wiem tylko tylko, że też ma jdk1.7.0 oraz mavena2
Pracuję na linuxie ale jave mam od oracle ...

może problem polega na tym, że pracuję na wirtualnej maszynie.. :/ Nie wydaje mi się jednak aby to stanowiło problem

Rowniez nie sadze zeby wirtualna maszyna byla powodem powyzszych problemow. OK, instalowales JDK od Oracla ale jestes na 100% pewny ze wlasnie to JDK jest aktualnie uzywane? Ja dla przykladu mam dwa JDK. Proponowalbym sprawdzic: wpisz sobie w terminalu

java -version

oraz

mvn --version

Jezeli sprawdzales to ok, wtedy bym chyba kombinowal z roznymi JDK. Inna sprawa: nie korzystalem nigdy z mavena w wersji 2, ale czy wersja 3 nie jest kompatybilna wstecz? Moze warto byloby olac dwojke i przejsc na trojke?

0

Skoro dostajesz błąd "java.lang.NumberFormatException: For input string: "3000: 3000"" to spróbuj wyszukać ten ciąg "3000: 3000" w twojej kopii projektu i w kopii kolegi.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1