Prosty programik do zgadywania hasła (Java Swing)

0

Cześć

Krótko opiszę problem:
Nauczyciel mojego brata w ramach "bycia cool" zrobił sobie na stronce coś w rodzaju szczęśliwego numerka. Działanie? Wpisujesz na stronie odpowiedni numer (w input text) i jeśli jest on "niepytany" otrzymujesz na ekranie informację z gratulacjami i takie tam pierdoły... Losowanie szczęśliwego numerka odbywa się jakoś późno w nocy (3:00 - 4:00), więc nikomu nie chce się sprawdzać o tej porze. Co chcę zrobić?

Napisać aplikację na dektopa, która po 04:00 sprawdzi szczęśliwe numerki i automatycznie powiadomi wszystkich zainteresowanych o tym fakcie (np. mailem). Mniejsza z tym po co - klient nasz pan :D

Chcę to napisać na szybko tak: Aplikacja o ustalonej porze wysłała ileś tam żądań HTTP na daną stronę nauczyciela (php) z numerami od 1 do 500 (nauczyciel ma jakąś dziwną numerację w zależności od klasy itp) jako parametry zapytania POST i sprawdza dla każdego requesta odpowiedź HTTP response.

Pytania:

  • czy wysyłanie 500 żądań jeden po drugim nie obciąży zbytnio serwera? Może wysyłać w odstępach np. 0.5s?
  • jakie biblioteki javowe przeglądnąć? java.net wystarczy?
  • czy jest jakiś sposób żeby nie było konieczności przeszukiwania całej treści http response pod kątem np. słowa "gratulacje" (wydaje się mało efektywne). Może np. najpierw sprawdzać ilość znaków w resposie i jeśli jest podejrzana dopiero przeszukiwać całość?
0
  1. Zależy od serwera ;]
  2. Od biedy tak
  3. Nie przesadzaj, dla 500 requestów to jest totalnie nieistotne
0
  1. Od biedy? A co innego zaproponujesz?
0

do komunikacji najwygodniej chyba apache net.

0

Eee tam, zaprzęgnij po prostu jakiś silnik do testów automatycznych.
Np Sahi da się postawić w kilka minut, potem tylko programujesz wpisywanie i wybieranie danych, wysyłanie maila i voila.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1