Zamiania aplikacji w applet - problem

0

Witam,

Posiadam w Eclipsie projekt swojej aplikacji, którą zamieniłem na applet zamieniając dziedziczenie z JFrame na JApplet, usuwając metode main i dodając metodę init. Jeżeli w ecplipse wybiorę opcję run to applet prawidłowo pojawia się w Applet Viewerze.

Probowałem zapisać go jako plik jar (File=>export=>jar file), ale tak stworzony jar po kliknięciu na jego ikonę nie uruchamia się w ogóle. A po osadzeniu go na stronie ładuje się nieskończoność. Nie wiem czy problemem nie jest to, że podczas takiego tworzenia pliku jar nalezy wskazać "main class" jednak nie mam tam nic do wyboru ze względu na usunięcie metody main.

Co robię nie tak?

0

Appletów się nie exportuje do jar'a przecież.

1

@Shalom Jasne że można zrobić. Nie napisałem jednak że się nie da, tylko że się tego nie robi ogólnie, bo na stronach się jara nie umieszcza.

Jak ktoś chce jara to normalnie maina zostawić i w mainie zrobić:

public class MyApplet extends JApplet {

public static void main(String[] args) {
    JApplet mojApplet = new MyApplet();
    
    JFrame window = new JFrame("aplet");
    window.setContentPane(mojApplet);
    window.setVisible(true);   
}
0

@mtm2 chcesz mieć jeden jar, który pracuje jako aplikacja i aplet jednocześnie? Powinien mieć obie metody: main() oraz init(). Żeby nie pisać dwa razy kodu, main powinna wywoływac init.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1