Aplikacja wystawiająca aukcje na Allegro

0

Witam
Chciałbym coś takiego sobie zrobić ale nie wiem z czego skorzystać przy następujących problemach. Jezeli ktos może to niech podeśle jakieś biblioteki lub hasło które może pomóc

  1. jak np zalogować się na allegro mając zapisany login i hasło.
  2. jak np na allegro wystawić aukcje przez aplikację napisaną w javie

Pozdrawiam

0

Następnym razem skorzystaj z Google, http://najavie.blogspot.com/2011/09/allegro-webapi.html

0

uwierz mi że szukałem ale nie znalazłem:) dziękuję Ci bardzo za odpowiedź:)

znalazłem coś podobnego tylko do nk:)
http://developers.nk.pl/documentation/nk-api/

wie ktoś jak można z aplikacji javy korzystać z javascriptu?

pozdrawiam i raz jeszcze dziękuję za odpowiedź

0
killbot napisał(a):

wie ktoś jak można z aplikacji javy korzystać z javascriptu?

A jakieś konkrety? Co masz na myśli, albo co chcesz osiągnąć?

0

Np. możliwa jest taka współpraca apletów z JavaScriptem. Aplet umieszczasz na stronie tak:

<applet code="..." id="myApplet" height="..." width="..."></applet>

Wewnątrz kodu JavaScript możesz ten aplet odszukać tak:

aplet = document.getElementById("myApplet");

W zwykły sposób można w JavaScript wywoływać metody apletu.

0

z tym javascriptem chodziło mi o korzystanie z API NK. np mam aplikacje i korzystam z funkcji z tego API. Da się cos takiego zrobić

2 pytanie:) co można napisać, nie może być to aplikacja bo komputer musiałby być cały czas włączony, do obsługi allegro. Ten "program" powinien działać jako zarządca allegro oraz obserwator w ten sposób że jeżeli zniknie z bazy danych dany produkt to ten robot usuwa aukcje a gdy ktos kupi na aukcji to on wtedy odpowiedni wpis robi w bazie.
Tylko servlet chyba w grę wchodzi nie?

Dziękuję za odpowiedzi ii pozdrawiam

0

Uważam, że do tego API NK nie jest ci potrzebna obsługa JavaScript w aplikacji Java. Ale może poczytaj o bibliotece Rhino. Nie wiem, czy jest nadal rozwijana.
Co do aplikacji do allegro: skoro masz serwer bazodanowy, to on zapewne działa i na nim możesz coś postawić dodatkowo. Zwłaszcza, że akcje aplikacji mają się zapisywać w bazie. Jak nie masz i dopiero planujesz, to radziłbym rozważyć PHP ze względu na ogólną dostępność tanich usług serwerowych.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1