android/eclipse, nie działa mi emulator

0

Witam, robię kurs z http://javastart.pl/programowanie-android/android-wprowadzenie/

Zrobiłem nowy projekt, skompilowałem i żadne okno nie pojawiło się (mam wybrane run as android application). Następnie próbowałem z "sample projects", ale tutaj tak samo - żadne okienko nie pojawiło się. Wirtualną maszynę android dodałem i robię nią start.

Projekt uruchamiałem poprzez kliknięcie "Run" (zielona strzałka na pasku zadań). Za każdym razem pojawia mi się ten komunikat:

[2012-07-31 0038 - HelloWord] ------------------------------
[2012-07-31 0038 - HelloWord] Android Launch!
[2012-07-31 0038 - HelloWord] adb is running normally.
[2012-07-31 0038 - HelloWord] Performing pl.javastart.HelloWorldActivity activity launch
[2012-07-31 0038 - HelloWord] Automatic Target Mode: launching new emulator with compatible AVD 'WirtualnaMaszynaAndroid'
[2012-07-31 0038 - HelloWord] Launching a new emulator with Virtual Device 'WirtualnaMaszynaAndroid'

Co robię źle ?

0

A jak długo czekałeś? Bo ten emulator startuje dość długo...

0
Shalom napisał(a):

A jak długo czekałeś? Bo ten emulator startuje dość długo...

Hmm nie wiem jak odpowiedzieć na to pytanie, bo... wystartowanie emulatora o ile tak mogę to nazwać w 'AVD MANAGER' zajęło około 20 sekund. Następnie uruchamiam 'Run' i ostatnia linijka w logu, to: '[2012-07-31 0104 - aaa] Launching a new emulator with Virtual Device 'vm'', czyli załadowało mi się czy mam czekać ? Najdłużej czekałem 5-7 minut - intel i3, 6gb ram ddr3.

0

Zminimalizuj go sobie i spokojnie poczekaj. Ja też na początku myślałem, że coś jest nie tak, ale zostawiłem go, żeby w tle sobie pomielił i w końcu ruszył. Jak już ruszy, to z górki:)

0

Niestety powoli to działa..
Jeśli nie używasz fizycznego emulatora w postaci smartphona to polecam postawienie Androida na wirtualnej maszynie.

Tutorial: http://www.bobbychanblog.com/2011/07/faster-android-emulator-alternative-using-virtualbox/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1