java.mail i gmail.com

0

Udało się komuś wysłać maila przy pomocy konta na gmail.com? Przeszukałem internet, najbliżej sukcesu byłem gdy korzystałem z tego kodu:http://stackoverflow.com/questions/1990454/using-javamail-to-connect-to-gmail-smtp-server-ignores-specified-port-and-tries#1990674
Tzn. połączyłem się, dopiero polecenie</code=java>transport.send(msg, msg.getAllRecipients());

 rzuciło wyjątkiem **javax.mail.AuthenticationFailedException**.
0

logback używa JavaMail API i ma w manualu przykład, jak wysłać mail do GMaila za pomocą SMTPAppendera. Źródła SMTPAppendera są raczej dość proste, więc możesz je przejrzeć.

0

Zajrzę, ale ja nie chcę wysłać do gmaila. Chcę wysłać gdzieś, wykorzystując swoje konto na gmailu.

0

Ponawiam pytanie, przykładowy program zamieszczony na stronie Oracle'a http://www.oracle.com/technetwork/java/faq-135477.html#gmail również nie działa, rónież generuje błąd javax.mail.AuthenticationFailedException.
@Wibowit gdzie w manualu jest wspomniany przykład?

0

Kody z pierwszego linku nie działają, wypróbowałem je dawno.
Kod z drugiego linku też nie działa: javax.mail.AuthenticationFailedException.
Sporo kodów z internetu już wypróbowałem, proszę nie dawać linków do nieprzetestowanych osobiście programów.

0

Nie wiem czy Ci w czymś pomogę bo kompletnie nie znam javy, ale kiedyś pisałem coś podobnego w C++ i również miałem mały problem co do gmail'a, okazało się że google umożliwia wysyłanie wiadomości tylko jeśli połączymy się z serwerem SMTP używając protokołu SSL/TLS.

0

Wiem, i korzystam z odpowiednich protokołów.

0
bogdans napisał(a):

Kody z pierwszego linku nie działają, wypróbowałem je dawno.
Kod z drugiego linku też nie działa: javax.mail.AuthenticationFailedException.
Sporo kodów z internetu już wypróbowałem, proszę nie dawać linków do nieprzetestowanych osobiście programów.

Drugi link to mój kod który przed chwilą przetestowałem i działa...
Może po prostu hasło do gmail'a błędne podajesz :)

0
bogdans napisał(a):

Kody z pierwszego linku nie działają, wypróbowałem je dawno.
Kod z drugiego linku też nie działa: javax.mail.AuthenticationFailedException.
Sporo kodów z internetu już wypróbowałem, proszę nie dawać linków do nieprzetestowanych osobiście programów.

Z pierwszego też działa (przykład z TLS) właśnie sprawdziłem :)

0

Sorry za zamieszanie. Hasła oczywiście nie pamiętam i korzystałem z funkcji FF wyświetlania wszystkich zapamiętanych haseł. Pech chciał, że na pewnej stronie moja nazwa użytkownika to [email protected] i hasło brałem stąd, (a nie z accounts.google.com).
Działają wszystkie programy.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1