GlassFish server 3+ start failed

0

W netbeansie 7.1.2 utworzyłem projekt Maven>WebAplication, później w ustawieniach projektu dodałem frameworki: Spreing MVC, JavaServer Faces i Hibernate 3.2.5.
Bazę utworzyłem wcześniej za pomocą phpmyadmin uruchomionego z xamppa.

Kiedy próbuję uruchomić ten projekt dostaję komunikat jak z tytule.

Launching GlassFish on Felix platform
INFO: Running GlassFish Version: GlassFish Server Open Source Edition 3.1.2 (build 23)
INFO: Grizzly Framework 1.9.46 started in: 156ms - bound to [0.0.0.0:8080]
INFO: Grizzly Framework 1.9.46 started in: 125ms - bound to [0.0.0.0:4848]
INFO: Grizzly Framework 1.9.46 started in: 140ms - bound to [0.0.0.0:3700]
INFO: Grizzly Framework 1.9.46 started in: 184ms - bound to [0.0.0.0:8181]
INFO: Grizzly Framework 1.9.46 started in: 157ms - bound to [0.0.0.0:7676]
INFO: Registered org.glassfish.ha.store.adapter.cache.ShoalBackingStoreProxy for persistence-type = replicated in BackingStoreFactoryRegistry
SEVERE: Startup service failed to start : com.sun.enterprise.v3.server.ApplicationLoaderService
INFO: Server shutdown initiated
INFO: Already stopped, so just returning
 

Wywalenie i dodanie raz jeszcze glassfisha z services nie pomaga.
Dodam jeszcze, że glassfisha mam dodanego do windy jako usługę, ale uruchamianie ręczne.

Co z tym fantem zrobić?

0

Jest jakiś stack trace w wyjściu konsoli?

0
Deployment error: GlassFish Server 3+ Start Failed
See the server log for details.
	at org.netbeans.modules.j2ee.deployment.devmodules.api.Deployment.deploy(Deployment.java:230)
	at org.netbeans.modules.maven.j2ee.ExecutionChecker.performDeploy(ExecutionChecker.java:179)
	at org.netbeans.modules.maven.j2ee.ExecutionChecker.executionResult(ExecutionChecker.java:131)
	at org.netbeans.modules.maven.execute.MavenCommandLineExecutor.run(MavenCommandLineExecutor.java:211)
	at org.netbeans.core.execution.RunClassThread.run(RunClassThread.java:153) 
0

Logów przez netbensa zobaczyć nie mogę, bo klikanie w "View Server Domain Log" nic nie daje.

Co jeszcze bardziej dziwnego, gdy uruchomię "domain1 GlassFish Server" z panelu usług windowsa, to i tak zaraz po uruchomieniu się on wyłącza, tzn przez chwilę panel usług pokazuje, że uruchomiony, ale po odświeżeniu jakieś 5s później pokazuje już, że nie uruchomiony.

0

Rozwiązanie:
Wywalić netbeansa i glassfisha, i zainstalować wersję netbeansa złączoną z glassfishem.

0

Zwalona instalacja GF. Najprawdopodobniej nie ma wszystkich potrzebnych klas. Przejrzyj jeszcze raz wszystkie logi zarówno domeny jak i główny log serwera. Jak instalowałeś serwer? Z instalatora czy przez rozpakowanie ZIPa?

0

Instalowałem full wersję open source z instalatora.
Po usunięciu netbeansa i glassfisha i zainstalowaniu netbeansa połączonego z netbeansem problem już nie występuje.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1