Android i wydawanie polecenia

0
String zapytanie = "http://www.serwer.pl/dodaj.php?code=1234&wsp1=" + string1 + "&wsp2=" + string2;
			URL url = new URL(zapytanie);
			url.getQuery();

Próbuje uruchomić tą procedurę w programie na Androida ale niestety polecenie nie wykonuje się.
Po wrzuceniu takiej linijki:

Log.i("ODPOWIEDŹ", zapytanie);

Otrzymuje pełny link, który jak skopiuje do przeglądarki to działa poprawnie.

Oczywiście zadbałem o pozwolenia:

<uses-permission android:name="android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE" />
    
    <uses-permission android:name="android.permission.INTERNET" /> 

Znacie jakiś działający sposób jak wykonać taki link PHP?
Nie chcę otrzymać żadnego zwrotu, po prostu chcę wysłać dwie dane do skryptu dodaj.php

0

Na razie stworzyłeś obiekt zawierający adres URL i pobrałeś z niego query. Czy do tego potrzebne było wejście na ten adres przez twój program? Musisz co najmniej otworzyć połączenie z tym URL (i pewnie od razu zamknąć). Samo stworzenie obiektu nie powoduje otworzenia żadnego połączenia, podobnie odpytywanie się o właściwości adresu.

0
Zjarek napisał(a):

Na razie stworzyłeś obiekt zawierający adres URL i pobrałeś z niego query. Czy do tego potrzebne było wejście na ten adres przez twój program? Musisz co najmniej otworzyć połączenie z tym URL (i pewnie od razu zamknąć). Samo stworzenie obiektu nie powoduje otworzenia żadnego połączenia, podobnie odpytywanie się o właściwości adresu.

Dzięki, wystarczyło dokładniej przeczytać:
http://developer.android.com/reference/java/net/URLConnection.html

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1