Jak calkowicie wyczyscic schowek?

0

Hej, czy ktos wie jak calkowicie wyczyscic schowek systemowy w Javie?

Wstawienie pustego Stringa, albo opakowanego nulla nie pomaga.

Sprawdzam czy jest pusty tak:

Clipboard clip = Toolkit.getDefaultToolkit().getSystemClipboard();
System.out.println(clip.getContents(null).toString());

I teraz tak, jesli jest pusty (taki stan jest jesli go wyczyszcze windowsowym toolem: "ClipBook Viewer", albo po odpaleniu kompa) to zwraca: sun.awt.datatransfer.ClipboardTransferable@78100c56

Jesli cokolwiek w nim jest zwraca: sun.awt.datatransfer.TransferableProxy@27beded

0
schowek.setContents(new StringSelection(""),null);
0

Bogdans, dzieki za dobre checi ale to co podales nie dziala, bo w schowku zostaja smieci po czyms takim.

[Ljava.awt.datatransfer.DataFlavor;@5bcf4b61
[Ljava.awt.datatransfer.DataFlavor;@5bcf4b61
sun.awt.datatransfer.TransferableProxy@7186fe17

Pytanie czy z Javy w ogóle da sie to zrobic?

0

Działa, pobierz coś z tak wyczyszczonego schowka.

0

ok niby działa, pobieramy "nic" ze schowka ale to nic to nie np. null tylko pusty tekst
napisałem sobie schowek który rozszerza funkcjonalność systemowego ale gdy tak go wyczyszczę to podgląd zwraca mi że są tam dane typu TEXT ale niczego nie zawierają, chodzi o to aby nie było żadnych danych...

0

JNI + WinApi i jedziesz z czyszczeniem
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms649037%28v=vs.85%29.aspx
a tam

BOOL WINAPI EmptyClipboard(void);

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1