Javafx dostarczanie do klienta

0

Witam, jaka jest oficjalna metoda publikowania aplikacji desktopowej?

Czy da się zrobić tak,
że dostarczam klientowi wszystkie pliki: mój jar i javafx runtime?
Na komputerze innym dostaję wyjątek, że nie można załadować runtime chciałbym wszystko potrzebne do odpalenia programu mieć w jednym folderze. Jak to zrobić?

0

JavaFX wymaga jakiejś wersji JavySE. Być może właśnie wersja JavySE na komputerze jest nieodpowiednia.

Poza tym, jakie są szczegóły wyjątku?

0

nie pamiętam dokładnie, ale coś na wzór: "cannot load javafx runtime"

dodam jeszcze jeden problem:
odtwarzam dwa pliki flv jednocześnie, dlaczego randomowo one się nie odtwarzają ? raz wcale, raz jeden, raz oba: żadnego wyjątku, nic. pliki ładowane są z pliku poza jar.

0
borovsky napisał(a)

Witam, jaka jest oficjalna metoda publikowania aplikacji desktopowej?

Pewnie Jar. Na komputerze wystarczy mieć zainstalowane odpowiednie wersje JRE i JavaFX (i nie piszę tutaj o JavaFX SDK, tylko o runtime). Wraz z ostatnimi wersjami Javy 7 instalator JavaFX (2.x) dołączony jest bodajże do instalatora JRE (na pewno tak jest w JDK). Więcej bez szczegółów nikt nie doradzi.

0

powiem o co mi chodzi. jest projekt do pokazania na koncie studenckim w labolatorium, który nie ma i nie bedzie mieć nowej javy. Co mam zabrać na pendrive by to odpalić bez problemu..
ponawiam pytanie drugie: z jakiej przyczyny video może tak dziwnie się zachowywać? dodam, że to są dwa pliki 640x480 po około 120 MB...

0
borovsky napisał(a)

powiem o co mi chodzi. jest projekt do pokazania na koncie studenckim w labolatorium, który nie ma i nie bedzie mieć nowej javy. Co mam zabrać na pendrive by to odpalić bez problemu..

Zgodne z projektem instalatory JRE i JavaFX kompatybilne z systemem na którym będą instalowane i z którego projekt będzie uruchamiany, albo wykonanie za pomocą wrappera (np. launch4j) pliku .exe (co niestety zawęża uruchamianie projektu tylko na systemach Windows oraz powiększa plik o zawartość przynajmniej części JRE i JavaFX).

borovsky napisał(a)

ponawiam pytanie drugie: z jakiej przyczyny video może tak dziwnie się zachowywać? dodam, że to są dwa pliki 640x480 po około 120 MB...

Kodeki? Czym to wyświetlasz? Jak? Może jakiś fragment kodu?

0

są to pliki mp4 i 3gp przekonwertowane przez Adobe Media Encoder cs5.5
kodek on2 vp6
poziom szybkości transmisji wysoki
user image
kod wywołujący:

File workingDir = new File(System.getProperty("user.dir"));
        File f = new File(workingDir, "../kanar_resources/cam02L.flv");
        if (!f.exists())
        {
            f = new File(workingDir, "./resources/cam02L.flv");
        }
        String p = f.toURI().toString();
        roadLeft = new MediaPlayer(new Media(p));
        roadLeft.setAutoPlay(true);
        roadLeft.setVolume(0);
        roadLeft.setCycleCount(Integer.MAX_VALUE);
        roadLeft.play();

przy czym roadLeft.play() jest wywołane zbędnie przeze mnie ale to nic nie zmienia

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1