Maven + hibernate

0

Cześc
Mam następujący problem:
Wygenerowałem soebie mavenem projekt wsadzielm do eclipsa , podpiałem hiberante ,sterownik do bazy etc.
Strukturę katalogów mam następującą:
user image

I podczas gdy hibernate tworzy konfiguracje nie widzi pliku hbm.cfg.xml
user image

0

Z tego obrazka wynika ze Twoj hibernate.cfg.xml jest w pakiecie com.tomek, a powinien byc w glownym / zadnym.

0

Pakiet com.tomek jest zamknięty (strzałka)

0

Ok, nie uzywam eclipsa (?), pomylilem sie. Pokaz kod tworzacy SessionFactory czy cokolwiek co tam tworzysz.

0
package com.tomek;

import java.io.IOException;
import javax.servlet.ServletException;
import javax.servlet.http.HttpServlet;
import javax.servlet.http.HttpServletRequest;
import javax.servlet.http.HttpServletResponse;

import org.hibernate.Session;
import org.hibernate.SessionFactory;
import org.hibernate.cfg.Configuration;

public class AddUser extends HttpServlet {
	private static final long serialVersionUID = 1L;
       
    public AddUser() {
        super();
    }

	protected void doPost(HttpServletRequest request, HttpServletResponse response) throws ServletException, IOException {
		String name = request.getParameter("name");
		String lastName = request.getParameter("lastname");
		Integer drink = Integer.valueOf(request.getParameter("drink"));
			
		UserBean user = new UserBean();
		user.setName(name);
		user.setLastName(lastName);
		user.setDrink(drink.intValue());
		
		SessionFactory sessionFactory = new Configuration().configure().buildSessionFactory();
		Session session = sessionFactory.openSession();
		session.beginTransaction();
		session.save(user);
		session.getTransaction().commit();
		session.close();
		sessionFactory.close();
		
	}

}

1

Ten plik powinien być w src/main/resources nie w src/main/java.

0
__krzysiek85 napisał(a)

Ten plik powinien być w src/main/resources nie w src/main/java.

Dzięki teraz ładnie działa.
Wcześniej robiłem Dynamic Web Project w eclipsie i umieszczałem xml'ki z hibernate w src.
Myślałem ,że w tym projekcie mavena też to przejdzie.

Mam jeszcze takie pytanko odnośnie plików xml dla mapowania klas.
Gdzie jest dobrze je trzymać ?
Czy ścieżka ,którą podam w hibernate.cfg.xml może być dowolna ?

0

A co powiesz na anotacje? Zadnych XML...

0

Fajna sprawa patrzyłem sobie ostatnio na nie i powiem nawet ,że lepiej mi się ich używało :)
A co do tych plików hmb.xml to chciałbym mieć taki trochę szerszy pogląd na hibernate.
Poczytam w docsach chyba .. :)
Tak czy inaczej dzięki wszystkim za rady :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1