Chatbot - applet

0

Witam,
Mam napisanego Chatterbota w javie. Pisany w netbeens. Dziala bez problemu. Plik zapisuje sie w .jar
Jak, czym albo w jaki sposob odpalic to przez web? Pliki .jar nie da sie odpalac przez web, wiec jak go zamienic i na co?

Dowiedział się że trzeba to przerobić na applet, jednak jestem kompletnie zielony w sprawie javy i nie wiem co z tym zrobic.
Jest ktos w stanie mi pomoc z tym?
GG: 1128703
Mozna sie dogadac jakos pozniej ;)

0

Mógłbym pomóc, ale nie korzystam z GG (ani z żadnego innego komunikatora). Zaproponuj inny sposób komunikowania się (najlepiej email).

0

Mail: [email protected]
Napisz do mnie, podesle Ci kod czy co tam potrzebujesz ;)

0

Niestety sprawa z appletem nie dała rady. Nie da sie go odpalić przez web, ciagle coś nie tak. Zasugerowano mi, zebym zrobil to przez java web start, jednak kiedy tworze plik jar, podpisuje go kluczami, tworze plik jnlp to po odpaleniu, on od razu znika, nawet nie da sie nic zobaczyc. Jakies sugestie?

Shalom napisał(a)

To przepisz UI na webowy. Jeśli aplikacja jest napisana porządnie (czytaj MVC/MVP) to nie powinno byc to przesadnie dużo roboty.

Podobno java web start jest bardzo fajna aplikacja wiec na razie chce z tym powalczyc, tylko czemu mi sie to zamyka bez zadnego komunikatu? Tak jakby skrypt sie odpalal i od razu zamykal.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="no"?>
<jnlp codebase="file:/C:/Users/matek/Documents/NetBeansProjects%20-%20Kopia/ChatbotAgenci/dist/" href="launch.jnlp" spec="1.0+">
    <information>
        <title>ChatbotAgenci</title>
        <vendor>Matek</vendor>
        <homepage href=""/>
        <description>ChatbotAgenci</description>
        <description kind="short">ChatbotAgenci</description>
        
        
    </information>
    <update check="always"/>
    
    <resources>
        <j2se version="1.5+"/>
        <jar href="ChatbotAgenci.jar" main="true"/>
        
        
    <jar href="lib/bsh.jar"/>
<jar href="lib/chatterbean.jar"/>
</resources>
    <application-desc main-class="Chatbot">
        
    </application-desc>
</jnlp>
 
0

To przepisz UI na webowy. Jeśli aplikacja jest napisana porządnie (czytaj MVC/MVP) to nie powinno byc to przesadnie dużo roboty.

0

Idziemy dalej... Mam program w .jar . Ktory wczytuje dzieki jnlp.

<resources>
<j2se version="1.5+"/>
<jar href="ChatbotAgenci.jar" main="true"/>
<jar href="lib/bsh.jar"/>
<jar href="lib/chatterbean.jar"/>
</resources>

Jednak ten program wymaga pliku properties.xml i jak on sie znajduje w katalogu gdzie jest plik jnlp to dziala, tylko jak juz chce przez www odpalic, pobiera sie plik jnlp, biblioteki, ale juz propertis.xml nie pobiera sie przez co program nie dziala. Nawet jak wrzuce go do ChatbotAgenci.jar to tez nie dziala bo odwoluje sie ciagle do glownego katalogu :/ jakies pomysly?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1