alternatywa dla Java Media Framework (JMF)

0

Witam,
Czy mógłby ktoś polecić framework będący alternatywą dla JMF. Chciałbym przesyłać obraz z kamerki po sieci jednak JMF nie współpracuje z moją kamerką na Win 7.
pozdrawiam

0

Xuggler

0

FMJ

0
Kerai napisał(a)

Xuggler

Czy przesyłałeś obraz z kamerki za jego pomocą?

0

Wypróbowałem FMJStudio - działa poprawnie przechwytywanie obrazu z kamery jednak gdy próbuję uruchomić FMJCaptureTest.java z katalogu ...\fmj-20070928-0938\src.capture\net\sf\fmj\capture\test otrzymuję następujący komunikat:

 2011-12-24 05:04:09 net.sf.fmj.ffmpeg_java.FFMPEGParser <init>
WARNING: Unable to initialize ffmpeg libraries: java.lang.UnsatisfiedLinkError: Cannot locate library avformat-51
Exception in thread "main" com.lti.civil.CaptureException: java.lang.UnsatisfiedLinkError: no civil in java.library.path
	at com.lti.civil.impl.jni.NativeCaptureSystemFactory.createCaptureSystem(NativeCaptureSystemFactory.java:24)
	at FMJCaptureTest.main(FMJCaptureTest.java:50)
Caused by: java.lang.UnsatisfiedLinkError: no civil in java.library.path
	at java.lang.ClassLoader.loadLibrary(Unknown Source)
	at java.lang.Runtime.loadLibrary0(Unknown Source)
	at java.lang.System.loadLibrary(Unknown Source)
	at com.lti.civil.impl.jni.NativeCaptureSystemFactory.createCaptureSystem(NativeCaptureSystemFactory.java:21)
	... 1 more

nie mam zielonego pojęcia o co chodzi ...

0

Brak natywnej biblioteki... umieść ją w katalogu roboczym, lub ustaw w eclipse przy ustawieniach buildpath.
"native library" ustaw na folder, w którym są natywne biblioteki (dll, so)

edit: przy okazji, to "nie mogę Ci pomóc, jestem koniem". Dawno nic takiego nie robiłem i nie mam chwilowo czasu sprawdzać co i jak. Może poszukaj odpowiedzi na ich forum.

0

dzięki,

dodałem do eclipse katalog ...\fmj-20070928-0938\native\win32-x86 w którym znajdowały się dwa pliki civil.dll oraz jdshow.dll.

Teraz otrzymuję następujący komunikat:

 2011-12-24 15:11:24 net.sf.fmj.ffmpeg_java.FFMPEGParser <init>
WARNING: Unable to initialize ffmpeg libraries: java.lang.UnsatisfiedLinkError: Cannot locate library avformat-51
CaptureDeviceInfo: 
HP Webcam
civil:\\?\usb#vid_064e&pid_a101&mi_00#6&2f880a76&0&0000#{65e8773d-8f56-11d0-a3b9-00a0c9223196}\global
RGB, -1-bit, Masks=-1:-1:-1, PixelStride=-1, LineStride=-1
Exception in thread "main" com.lti.civil.CaptureException: javax.media.CannotRealizeException
	at FMJCaptureTest.main(FMJCaptureTest.java:95)
Caused by: javax.media.CannotRealizeException
	at javax.media.Manager$BlockingRealizer.realize(Manager.java:731)
	at javax.media.Manager.blockingRealize(Manager.java:695)
	at javax.media.Manager.createRealizedPlayer(Manager.java:267)
	at FMJCaptureTest.main(FMJCaptureTest.java:93)
2011-12-24 15:11:26 net.sf.fmj.media.protocol.civil.DataSource start
WARNING: Civil DataSource.start called while already started, ignoring
2011-12-24 15:11:26 net.sf.fmj.filtergraph.FilterGraphNode print
INFO: 	ContentDescriptor [raw]
2011-12-24 15:11:26 net.sf.fmj.filtergraph.FilterGraphNode print
INFO: 	net.sf.fmj.media.parser.RawPushBufferParser
2011-12-24 15:11:26 net.sf.fmj.filtergraph.FilterGraphNode print
INFO: 		RGBFormat [RGB, 640x480, FrameRate=24.0, 24-bit, Masks=3:2:1, PixelStride=3, LineStride=1920]
2011-12-24 15:11:26 net.sf.fmj.filtergraph.FilterGraphNode print
INFO: 		net.sf.fmj.media.renderer.video.SimpleSwingRenderer
2011-12-24 15:11:26 net.sf.fmj.media.protocol.civil.DataSource start
WARNING: Civil DataSource.start called while already started, ignoring
2011-12-24 15:11:26 net.sf.fmj.media.content.unknown.Handler doPlayerSetRate
INFO: Handler.doPlayerSetRate 1.0
2011-12-24 15:11:26 net.sf.fmj.media.content.unknown.Handler doPlayerSetMediaTime
INFO: Handler.doPlayerSetMediaTimejavax.media.Time@17fa65e

Nie wiem co mam dalej robić, ogólnie też nie czuję się mocny z programowania więc proszę o pomoc :(

0

Ściągnij ffmpeg z http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/

0
Rev napisał(a)

Ściągnij ffmpeg z http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/

ściągnąłem ale nie wiem co powinienem z tym zrobić?

FMJ ma już wbudowane biblioteki ffmpeg-java.

0

Z tego, co mogłem wywnioskować z tego tematu - ma wrapper, a nie biblioteki, które musisz dostarczyć sam. Komunikat błędu o tym mówi, nie może znaleźć konkretnej biblioteki - avformat, która jest częścią ffmpeg.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1