Pomoc z tutorialem EJB

0

Witam, znalazłem w necie taki tutorial http://srikanthtechnologies.com/articles/j2ee/ejb3fromswing.html i zatrzymałem się na punkcie 5.

punkt 1. konfiguracja serwera
punkt 2. stworzenie nowego projektu
punkt 3. wybranie projektu enterprise -> EJB Module
punkt 4. nadanie nazwy projektu

no i punkt 5 nie wiem o co chodzi, że mam niby stworzyć sesion bean? i tam wybrać Stateless i remote? jak chce tak zrobić w sensie zaznaczam Stateless to jest ok a jak zaznaczam remote to netbeans pokazuje mi taki czerwony komunikat There is no suitable project available into which Remote interface could be stored. An open Ant based Java Class Library project is required.

Jak napisałem ten inteface i beana z ręki lub skopiowałem wszystko na pałę i jak puściłem potem program ten który jest w tutorialu to po kliknięci na przycisk "Access EJB" to wyskakuje mi okno z takim komunikatem "Error -> java.lang.ClassNotFoundException: org.jnp.interfaces.NamingContextFactory"

Proszę o pomoc i porady

0

Po mojemu to wygląda tak:
Nie masz projektu, do którego możnaby dołączyć ten twój EJB projekt (@Remote oznacza właśnie, że dany bean będzie używany w innych projektach - a twoje IDE takowego nie znajduje).
Dlatego dorób wszystko do dziewiątego punktu jeśli IDE ci pozwoli, potem stwórz ten projekt w Swingu, wykonaj co trzeba i dopiero popatrz co i jak działa.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1