JDBC a baza danych MySQL na yoyo.pl

0

Hej! Stworzyłem sobie bazę danych w MySQL na hostingu yoyo.pl
Próbuje się łączyć za pomocą aplikacji napisanej w Javie. Wszystko działa jak baza jest lokalnie (używam XAMPP). Łączy się bez problemów. Natomiast do bazy na serwerze już nie. Wyskakuje taki wyjątek

com.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.CommunicationsException: Communications link failure

The last packet sent successfully to the server was 0 milliseconds ago. The driver has not received any packets from the server. 

:(
Czy na tego typu hostingach to tylko można się łączyć z bazą jeśli skrypt w PHP umieści się na serwerze?
Czy może coś da jak aplikacja bazodanowa będzie jako aplet i na tym samym hostingu co baza ?

0

Na takich hostingach z reguły z bazą można się połączyć po localhost czyli aplikacja i baza na tym samym hoście.

0
tomii napisał(a)

Na takich hostingach z reguły z bazą można się połączyć po localhost czyli aplikacja i baza na tym samym hoście.

Hmm czyli jak bym wgrał aplet na ten serwer i jako localhost się łączył to by działało?
Ostatecznie mogę to zrobić w PHP, ale jakoś wygodniej mi to robić w Netbeans i Javie :)

0

Applet działa po stronie klienta :/ Więc to nie jest localhost.

Możesz użyć PHP + NetBeans :D Też będzie wygodnie.

0

No tak. :D W sumie racja :D Aplet to nie serwlet :D
Trudno, trzeba będzie to zrobić w PHP.
A zna ktoś może hosting bezpłatny z MySQL i obsługą JDBC?

0

Bezpłatnie z Javą możesz sobie postawić hosting na google app engine - http://code.google.com/intl/pl/appengine/docs/java/gettingstarted/introduction.html . Tyle, że musisz używać ich bazy danych (datastore), ale to żaden minus, bo fajnie obiektowo zarządzasz sobie tabelkami :). Ja swoją stronkę postawiłem na google app engine w języku Python, IMHO łatwiej i szybciej niż w Javie.

0

A w ogóle istnieją jakieś bezpłatne serwery z obsługą MySQL i phpMyAdmin, które pozwolą się połączyć np z apletu javy poprzez jdbc?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1