jTable + hibernate aktualizacja danych

Odpowiedz Nowy wątek
2011-10-08 22:47
0

Witam,
sprawa wygląda tak: mam sobie jakąś tam tabelę z 3 kolumnami: id, wartość, timestamp.
Timestamp zmienia się zawsze, gdy update trigger stwierdzi, że wartość jest inna od poprzedniej.
Teraz pobieram to poprzez zwykłego selecta i wybieram najstarszy timestamp i przez to w następnym selekcie wstawiam where timestamp > stary_timestamp. Czyli w gruncie rzeczy dostaję zwrotnie tylko aktualne dane. Następnie wstawiam to w listę i wyświetlam w jTable (dostaję nową paczkę aktualizuję ręcznie listę i wyświetlam znowu) - to niezbyt wydajne rozwiązanie.
Dzisiaj przeniosłem selecta na Hibernate i tutaj moje pytanie: jak zaimplementować analogicznie sprawę w hibernate? chodzi mi o tego whera i czy to ma w ogóle sens? Czy Hibernate nie robi tego sam? Czy nie ma takiego mechanizmu?
Dzięki i Pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2011-10-09 10:21
1

Użyj kryteriów, hibernate pozwala zrezygnować w pewnym sensie z SQL'a na rzecz bardziej intuicyjnych rozwiązań jak właśnie Criteria polecam google jest tego sporo.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0