Przejscie z asp.net na androida ?

0

Panowie powiedzcie mi czy moze ktos z Was byl w takiej sytuacji lub generalnie co o tym myslicie,pracuje obecnie jako mlodszy programista i staram sie ogarnac asp.net(co akurat to jest ok i jezyk c#) ale te css html babranie z grafika tak mnie wku... ze chyba to rzuce i zastanawiam sie nad androidem,myslicie ze bylo by mi o wiele lepiej i przyjemniej pisac aplikacje pod ta platforme?

0

Nie rozumiem dlaczego pracodawca każe Ci pisać i tworzyć grafikę.. Coś tu nie gra. Na androidzie java+ wstawki c++.
sam sobie odpowiedz na pytanie co wolisz, ale nie sądzę, że będzie łatwiej.

0

Latwiej w tym sensie, ze nie musze meczyc sie z pozcjonowaniem grafiki zeby dzialala na 50 roznych przegladarkach,bo na androidzie sie tylko bawie metoda drag & drop,czy sie myle?

0

Moze mozesz polecic jakis dobry sposob na pozycjonowanie kontrolek?

0

A w jaki sposób robisz to teraz? Piszesz w WebForms i robisz to metodą Drag&Drop? Czy może w MVC i piszesz czysty HTML ?

0
  1. Na choj komu C++ pod Androidem?
  2. Monitory to nie mają różnych rozdzielczości? Różnorodność rozdzielczości na desktopach/ laptopach jest taka sama jak przy smartfonach/ tabletach.
  3. Myślę, że każdy Android tak samo pozycjonuje kontrolki, przy czym w przypadku przeglądarek internetowych jest wręcz przeciwnie.
  4. Smartfony/ tablety to świeży i prężny biznes. Prędzej Pejsbuk (i inne szmelce tego typu) upadnie, niż rynek aplikacji na komórki się zapcha.
0

WebForms i roznie no albo w tabele html albo css relatywanie,absolutnie ale nigdy nie jest jednakowo spr na tych 3 ff,chrome i ie.

0

Przecież asp.net służy do tworzenia backendu stron internetowych, a Android to system operacyjny na telefony, nań pisze się zwykle gry... więc jeśli uciekasz przed grafiką, to z deszczu pod rynnę. Poza tym w żadny wypadku pisanie gier nie jest łatwiejsze od pisania stron internetowych. (i skąd Ty ten drag&drop wziąłeś?)

0

No jesli juz ktos robi gry(firma) to wg mnie musi miec ludzi od grafiki i nie zrzucaja tego na programistow i tak samo powinno byc od aplikacji webowych ja tylko wrzucam kontrolki i robie funkcjonalnosc a nie mam sie zastanawiac czy ten rys jest dobrze czy moze powinien byc 3px wyzej jak dla mnie to zalosne,no ale kto dzisiaj nie oszczedza.

0

Znac znam aczkolwiek sposobu na pozycjonowanie kontrolek dobrego nie znam,wy znacie ?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0