Java - Windows CMD akceptacja zadania

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-19 12:44

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

Więc mam oto kod:(narazie jeszcze nie okiełznany więc taki długi)

import java.io.IOException;
import java.io.InputStream;
import java.io.StringWriter;

public class EdytorRejestru {
    public static void DodajDoRejestru(/* String ścieżka */)
            throws IOException, InterruptedException {

        char h = '"';
        // C:\WINDOWS\system32\screenshot107.png
        String[] commands = { "reg delete " + h
                + "HKEY_CURRENT_USER\\Control Panel\\Desktop" + h + " /v lol" };

        Process p = Runtime.getRuntime().exec(commands[0]);
        InputStream in = p.getInputStream();
        StreamReader reader = new StreamReader(p.getInputStream());

        // String output = reader.getResult();
        in.available();
        int c;

        while ((c = in.read()) != 1) {
            System.out.print((char) c);
        }

        System.out.print("Ścieżka " + in.available());

    }

    public static void main(String[] args) throws IOException,
            InterruptedException {
        DodajDoRejestru();
        char h = '"';
        String[] commands = { "reg delete " + h
                + "HKEY_CURRENT_USER\\Control Panel\\Desktop" + h + " /v lol" };

        System.out.println("Ścieżka " + commands[0]);

    }

    static class StreamReader extends Thread {
        private InputStream is;
        private StringWriter sw = new StringWriter();

        public StreamReader(InputStream is) {
            this.is = is;
        }

        public void run() {
            try {
                int c;
                while ((c = is.read()) != -1)
                    sw.write(c);
            } catch (IOException e) {
            }
        }

        public String getResult() {
            return sw.toString();
        }
    }
}

Po wykonaniu mam: Delete the registry value lol (Y/N)?
Pytanie brzmi jak zaakceptować?

Pozostało 580 znaków

2011-07-19 14:20
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 4 minuty temu

Lokalizacja: Stacktrace

1

Dodaj flagę /f do polecenia. Wymusi usunięcie z rejestru bez monitu.


Sięgam tam, gdzie wzrok nie sięga… a tam NullPointerException
Podziękował - Softnyx 2011-07-19 14:57

Pozostało 580 znaków

2011-07-19 14:23

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 1 dzień temu

Lokalizacja: Polska, Warszawa

0

A próbowałeś reg delete lol /f?
W końcu po to ta opcja m.in. jest.

ps. Koziołki są szybsze od chomików :)


Jeżeli ktoś komuś coś, ewentualnie nikt nikomu nic, to właściwie po co...?
edytowany 1x, ostatnio: Olamagato, 2011-07-19 14:25
Trzeba było nie brać bazooki. - Koziołek 2011-07-19 14:34

Pozostało 580 znaków

2011-07-19 14:56

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

No ok dzięki, ale czy jest możliwość "wpisania" komendy Y i "ENTER"? Chodzi mi głównie o to.

Pozostało 580 znaków

2011-07-19 18:12
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 4 minuty temu

Lokalizacja: Stacktrace

0

Co do wpisywania komend to pewno coś się znajdzie. Jest klasa Robot, która potrafi klikać po ekranie. Po co jednak jej używać jak natywnie dostajesz to czego potrzebujesz?


Sięgam tam, gdzie wzrok nie sięga… a tam NullPointerException

Pozostało 580 znaków

2011-07-19 18:31

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

O.K dzięki problem solved :D

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0