Sterowanie aplikacjami z poziomu kodu

0

Witam.
Czy istnieje możliwość sterowania aplikacją np. windows media player -> (stop, start, pauza) z poziomu kodu w javie? Odpalic aplikację to nie problem, ale czy można sterować?

Pozdrawiam

0

co prawda wmp ma licencję darmową ale nie jest to open source, druga rzecz to integracja javy z c, czyli długa praca doświadczonego programisty... czyli myślę że się nie da - jeżeli się mylę to niech ktoś mnie poprawi, pozdr.

0

Da się, zawsze można odpalać kod natywny spod javy (bodaj JNI to się zwie), a dzięki temu bezpośrednio funkcje WinAPI, które pozwalają na dobieranie się do okien innych aplikacji i wysyłanie im komunikatów.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0