Pobranie adresu bramy internetowej.

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-12 00:21
0

Witajcie Drodzy Użytkownicy!
Za pomocą klas znajdujących się w bibliotece .net potrafię pobrać wszystkie dane dotyczące danego interfejsu sieciowego.
Potrzebuje jeszcze metody albo sposobu który byłby w stanie znaleźć mi adres bramy sieciowej. Znacie może sposób jak to pobrać?

Pozostało 580 znaków

2011-07-12 00:35
O_o
0

O ile ostatnio nie dodali czegoś fajnego do Javy to się nie da tego wykonać w normalny sposób :)
Możesz zrobić coś w stylu

Process result = Runtime.getRuntime().exec("ipconfig /all");

I wyszukać w wyniku ale takie coś będzie mocno zależne od platformy.


O̾..͠o

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0