Dodawanie kolejnych obiektow do listy dynamicznej

0

Witam.
Mój problem wygląda następująco. Chciałbym utworzyć listę dynamiczną obiektów i nie wiem jak utworzyć kolejne obiekty za pomocą pętli. Kod wygląda następująco:

 
          ArrayList<Klient> KlientList = new ArrayList<Klient>();
        initComponents();
        {
try{
        Class.forName("org.firebirdsql.jdbc.FBDriver"); //załadowanie "sterownika"
        Connection conection = DriverManager.getConnection("jdbc:firebirdsql://localhost/c:/baza1/AU.fdb","SYSDBA","masterkey"); //otwatcie połączenia z bazą danych
        Statement statement = conection.createStatement(); //stworzenie obiektu pozwalającego na wykonywanie operacji na bazie
        ResultSet resultSet;
        resultSet = statement.executeQuery("SELECT IMIE,NAZWISKO,MARKA,MODEL,RODZ_POJAZDU,POJ_SILNIKA,ROCZNIK,WIEK FROM AGENCJA where IMIE='Konrad';");
      ResultSetMetaData rsmd = resultSet.getMetaData();
        int liczbaKol = rsmd.getColumnCount();
 int i;
        while (resultSet.next())
       {
            String linia = new String();
            String imie1=resultSet.getString(1);
            String nazwisko1=resultSet.getString(2);
            String marka=resultSet.getString(3);
            String model1=resultSet.getString(4);
            String rodz_poj=resultSet.getString(5);
            float poj_silnika=resultSet.getFloat(6);
            int rocznik=resultSet.getInt(7);
            int wiek1=resultSet.getInt(8);


        Klient p1 = new Klient(imie1,nazwisko1,marka,model1,rodz_poj,poj_silnika,rocznik,wiek1); // CHCE ZEBY ZA KAŻDYM PRZEJSCIEM PETLI ZMIENIALO SIE TO P1.
        KlientList.add(p1);
      System.out.println("imie: " + p1.getImie() +", wiek: " + p1.getAge());
         
   
    }
    }catch (Exception ek){System.out.print(ek);}

z góry dzięki za pomoc

0

Tak jak tworzysz. Kod jest poprawny.

0

Tak kod jest poprawny. Tylko, że chce żeby zmianiało sie to p1 na p2, p3, p4, przy następnych klientach pobieranych z bazy.

0
lalus napisał(a)

Tak kod jest poprawny. Tylko, że chce żeby zmianiało sie to p1 na p2, p3, p4, przy następnych klientach pobieranych z bazy.

A co jest złego w obecnym kodzie? Kod wygląda ok.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1