Parsowanie tekstu- wyciąganie linku

0

Witam

mam dany łańcuch znaków, trzymany w String, gdzieś w tym gąszczu znaków jest tag <a href="link.prv">kliknij</a>

Chciałbym go wyciągnąć z href, dodać coś do niego i wstawić z powrotem na swoje miejsce.

Próbuję to zrobić przez tekst.repleceAll("<a href","") , ale tak do końca nie wiem jak się za to zabrać

0

... mam to czego chciałem - w pewnym sensie - bo chodzi mi o odwrotność tego; tzn. wyciągnąć linka pomiędzy tagiem , jak to zrobić ?

String reg = "<a(.+)href=(.+)\">";
String replaceTxt = tekst.replaceAll(reg, "");	
0
kolo napisał(a)

... mam to czego chciałem - w pewnym sensie - bo chodzi mi o odwrotność tego; tzn. wyciągnąć linka pomiędzy tagiem <a>, jak to zrobić ?

String reg = "<a(.+)href=(.+)">";
String replaceTxt = tekst.replaceAll(reg, "");

0
tekst.replaceAll("<a\\s+href=\".+\">(.+)</a>", "$1");

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1