jak rozpoznac ze padla kolejka?

0

hej,
mam sobie watek ktory wysyla wiadomosci na kolejke. jak moge sprawdzic czy kolejka padla? bo jest symuluje to sobie to dostaje:

 
java.io.EOFException
	at java.io.DataInputStream.readInt(DataInputStream.java:375)
	at org.apache.activemq.openwire.OpenWireFormat.unmarshal(OpenWireFormat.java:269)
	at org.apache.activemq.transport.tcp.TcpTransport.readCommand(TcpTransport.java:227)
	at org.apache.activemq.transport.tcp.TcpTransport.doRun(TcpTransport.java:219)
	at org.apache.activemq.transport.tcp.TcpTransport.run(TcpTransport.java:202)
	at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)

a nie moge tego przechwycic w kodzie. jak moge sprawdzic czy kolejka zyje?

ps.
dodaj ze dodanie ExceptionListener nie zalatwia tego, bo po prostu to tam nie idzie-przetestowalam.

pzdr

0

hej, znalazlam rozwiazanie wiec je tu przedstawiam jakby ktos kiedys tez sie nad tym zastanawial - ogolnie wystarczy ustawic timeout oraz liczbe reconnectow (bo domyslnie on caly czas robi reconnect). czyli np taki adres:

failover://(tcp://localhost:61616)?timeout=5000&maxReconnectAttempts=1
 

sprobuje raz zrobic reconnect, a potem rzuci Exception ktory moze byc juz przechwycony przez aplikacje bo bedzie to JMSException.

pzdr,
misty

0
misty napisał(a)

hej,
mam sobie watek ktory wysyla wiadomosci na kolejke. jak moge sprawdzic czy kolejka padla? bo jest symuluje to sobie to dostaje:

 
java.io.EOFException
	at java.io.DataInputStream.readInt(DataInputStream.java:375)
	at org.apache.activemq.openwire.OpenWireFormat.unmarshal(OpenWireFormat.java:269)
	at org.apache.activemq.transport.tcp.TcpTransport.readCommand(TcpTransport.java:227)
	at org.apache.activemq.transport.tcp.TcpTransport.doRun(TcpTransport.java:219)
	at org.apache.activemq.transport.tcp.TcpTransport.run(TcpTransport.java:202)
	at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)

a nie moge tego przechwycic w kodzie. jak moge sprawdzic czy kolejka zyje?

ps.
dodaj ze dodanie ExceptionListener nie zalatwia tego, bo po prostu to tam nie idzie-przetestowalam.

pzdr

WTF? Jaka kolejka? Z trace wynika ze mowisz o mq ale mamy sie tego domyslac? Akurat ten temat nadaje sie do smietnika.

0

ee? co Ty piszesz, przeciez activemq implementuje JMS'a. Jaka roznica tutaj dla czytajacego by byla jakbym napisala activemq?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1