JButton się zacina.

0

Czy to normalne, że mi się JButton zacina w aplikacji, że muszę klikać parę razy czasami? Jaka może być przyczyna?
Robię tak, że informuję o kliknięciu za pomocą zmiany wartości zmiennej.

0

To nie jest normalne, przyczyną może być źle napisany kod aplikacji.

0

Robię pętle w głównym wątku i sprawdzam, czy przycisk zmienił wartość tej zmiennej. No i nic poza tym, ale czasami muszę klikać kilka razy na przycisk. Czy musze zastosować jakąś technikę programowania współbierznego do tego, czy nie, bo jest to operacja atomowa?

Dobra, działa teraz za każdym razem, jak przerobiłem trochę kod. Ale nadal problem mam.
Miałem takie coś:

while (true)
{
if (klikniętoPrzycisk)
{
róbCośtam();
}                                     /// jak tutaj zmienna przyjmie true, to IF nic nie zauważy
klikniętoPrzycisk = false;
}

I teraz jak zaryglować ten blok? Chodzi mi dokładnie o takie coś jak w kodzie napisałem. Wiem, że można zmienną klikniętoPrzycisk wsadzić do if'a.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1