Czy jest sposób na wyświetlenie tablicy bez pętli

0

Witam

Czy jest jakiś sposób na wyświetlenie pętli jednym poleceniem?

int[] tab1 = {1,2,3,4};
// można skopiować pewnie do listy i wtedy wyświetlić, ale bez żadnych skomplikowanych operacji.-)
System.out.println(tab1[all]); //tak by to mogło wyglądać ;-) 
 

Pozdrowienia

1
System.out.print(Arrays.toString(tabl));
0

Witam
Dzięki za odpowiedź, podobnie udało mi się to uzyskać.

 
String temp = Arrays.toString(tab);
    			System.out.println(temp);

Pozdrawiam

ps. jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły to proszę.

0

można też każdy element tablicy wyświetlnić osobno ;p

 cout << tab[0] << endl;
cout << tab[1] << endl;
0

Formalnie jest to jedno polecenie:
for(element: tab1) System.out.print(element + ", ");
Wyrzuca na standardowe wyjście, ale bez kończenia znakiem nowego wiersza.
Prawdę mówiąc instrukcja bloku { /.../ } też jest pojedynczą instrukcją Javy. :)
Każdy przypadek gdy trzeba przetworzyć więcej niż jeden element jest jakąś pętlą. Tyle, że zwyczajnie jej nie widzisz bo kompilator to przed Tobą ukrywa (lub potrzebny kod został już wcześniej skompilowany). Na przykład System.out.println("abcdefg"); jest jak najbardziej rozwijane na klasyczną pętlę wysyłającą znaki do strumienia out. Można powiedzieć, że każdy program w każdym momencie znajduje się w jakiejś pętli. Gdyby tak nie było, to przy przepustowości pamięci DDR2 równej 3200MB/s każdy program w pamięci RAM nie większy od 3200 MB musiałby zakończyć się w czasie poniżej 1 sekundy.

0

Witam

Dziękuję za odpowiedzi, zetknąłem się z takim pytaniem na testach ;-)

Pozdrawiam.

0
val75 napisał(a)

Witam

Dziękuję za odpowiedzi, zetknąłem się z takim pytaniem na testach ;-)

Pozdrawiam.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1