SocketException: Connection Reset problem

0

Witam
Mam problem i prosiłbym o pomoc. Tworzę aplikację klient/serwer opartą na socketach obsługującą do 4 klientów. Klient jest JAppletem, a serwer działa na jednym wątku. Niestety gdy klient zostanie zamknięty * na swerwerze wyskakuje wyjątek SocketException: Connection Reset co powoduje przerwanie wątku i praktycznie kończy działanie serwera. W jaki sposób mógłbym "opanować" takie wyjątki, aby nie przerywały wątku na serwerze, a co najwyżej zmieniły parę ustawień?

    • programuje w NetBeans i JApplet oczekujący na wiadomość z serwera nie reaguje na przyciskanie "krzyżyka" żeby go zamknąć więc muszę terminować działanie z poziomu Netbeansa, co nie wywołuje metody destroy(). (jak ktoś ma na to rade to też bym bardzo był wdzięczny)
0
Zdechlak napisał(a)

Niestety gdy klient zostanie zamknięty * na swerwerze wyskakuje wyjątek SocketException: Connection Reset co powoduje przerwanie wątku i praktycznie kończy działanie serwera. W jaki sposób mógłbym "opanować" takie wyjątki, aby nie przerywały wątku na serwerze, a co najwyżej zmieniły parę ustawień?

Obsluz go.

0

Przecież SocketException jak i inne IOException są jawnie rzucane i nie można ich tak po prostu olać w kodzie...
Jak zgaduję, sam sobie strzelasz w stopę deklarując wszędzie "throws IOException", aż do metody main....

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1