Dlaczego wywołąnie funckji public w konstruktorze wywołuje worning ?

0

Witam Pracuję na NetBeans, i widzę że wywołanie funkcji public w konstruktorze np: public Klasa(Tab[] tab) {setTab(tab);} powoduje komunikat o ostrzeżeniu. Plik da się skompilować. Czy coś jest tutaj nie tak ze składnią, o co chodzi ?

0

jaki komunikat?

0

Pewnie Nb chce byc madry i mowi ze w momencie wywolania konstruktora obiekt jeszcze nie jest w pelni zainicjalizowany, zatem wywolanie metody moze spowodowac ze ujrzy ona obiekt this w nie do konca zainicjalizowanym stanie>

0
::. napisał(a)

Pewnie Nb chce byc madry i mowi ze w momencie wywolania konstruktora obiekt jeszcze nie jest w pelni zainicjalizowany, zatem wywolanie metody moze spowodowac ze ujrzy ona obiekt this w nie do konca zainicjalizowanym stanie>

Wydaje się to być prawdą, bo zachęca to nadania metodzie final i takie tam.

Czy to tylko przemądrzałość NB czy może faktycznie błąd ?

1

A, wywoływanie "przesłanialnych" metod z konstruktora. Tutaj np. masz o tym trochę: http://www.informit.com/articles/article.aspx?p=20521

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1