Problem z uruchomieniem aplikacji

0

Kiedy odpalam aplikacje poprzez Netbeans wszystko jest ok. Kiedy chcę odpalić aplikacje z folderu dist projektu w NetbeansProjects uruchamiając plik jar, na chwile pojawia mi się okno konsoli i zaraz znika, nic więcej się nie dzieje. W zmienny środowiskowych wszystko jest odpowiednio ustawione. Co może być nie tak, że nie mogę poza NetBeans uruchomić aplikacji ?

0

W katalogu z Twoim *.jar'em, stworz plik tekstowy i nazwij go np. run.bat. W tym pliku wpisz:

java -jar MojaAplikacja.jar
pause

Jesli Java ma problem z uruchomieniem Twojego *.jar'a, powinienes miec napisane w oknie konsoli, w czym problem.

0

Tylko nie zapomnij ten pause bo to bardzo ważne!!:)

0

Teraz program uruchamia się poprzez run.bat, ale jak próbuje odpalić normalnie z jara to na ułamek sekundy okno konsoli i nic więcej. Co się mogło przestawić w ustawieniach jre ?

0

Program jest konsolowy (bez okienek)?
W Windowsach pliki typu jar są domyślnie powiązane z poleceniem javaw (a nie z poleceniem java). Polecenie javaw, w odróżnieniu od polecenia java, nie otwiera konsoli.

0

Program jest okienkowy...

0

Może projekt w NetBeansie zawiera jakieś parametry do linii komend.

0

Nie. Na innym kompie mogę normalnie odpalić projekt z folderu dist...

0

Lubisz taką zgadywankę? Podaj kod albo udaj się do wróżki.

0

Używasz jakiegoś natywnego kodu? Tzn DLLki czy SO albo inne takie.

0

Nie

0
jarrr napisał(a)

Teraz program uruchamia się poprzez run.bat, ale jak próbuje odpalić normalnie z jara to na ułamek sekundy okno konsoli i nic więcej. Co się mogło przestawić w ustawieniach jre ?

Przypuszczalnie masz nieprawidlowo skonfigurowane/zainstalowane JRE w systemie. Sprobuj uruchomic tego *.jar'a poprzez "Otworz z...", wskazujac "C:\Program Files\Java\jre6\bin\java.exe" jako aplikacje docelowa. Ewentualnie, sprawdz, czy w katalogu %windir%\system32 masz pliki java.exe i javaw.exe.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1