Java EE 6 @EJB in .ear file

0
Mam małe pytanko bo szperam i szperam i nie mogę tego ogarnąć; sytuacja jest tak:

Paczkuje aplikacje w .ear czyli EJB w jar a webapp w .war i teraz w .jar mam jakiś Stateless EJB który zajmuje się kontaktem z bazą danych ale jak teraz wstrzyknąć go do ManagedBeana webapp ?

Umiem tego dokonać w samej paczce .war, z tego co wyczytałem w .ear również muszę użyć @EJB tylko nie do końca wiem jak ;/ info i linki w tutkach jak dotychczas zaprowadziły mnie donikąd ba źródeł do części przykładów z turków wcale nie mogę się doszukać:(
0

A gdzie to chcesz użyć w ear ?
W war i w jar z ejb używasz po prostu @ejb.
Jeżeli chcesz sobie ułatwić życie walnij wszystko do war i olej ear, od java 5 ee tak można.

poza tym jaki serwer i co w logach związku z tym dostajesz ?

0

Wiem że w .war daje radę bo sprawdzałem, ale się uczę - chcę to zamknąć w .ear niestety ostatnio jak namieszałem to nawet deploya tego .ear-a nie mogę zrobić :D kod "programu" jest zamieszczony:
http://stackoverflow.com/questions/4580048/how-to-inject-session-bean-into-management-beanjava-ee-6-web-app-in-ear-file
może ktoś ma pomysł gdzie palnąłem głupotę?

0

Sprawdź w swoim web.xml czy w deklaracji używasz Servletów w wersji co najmniej 2.5

0

Działa :)
Szczerze powiedziawszy nie wiem gdzie był błąd napisałem od nowa i działa o.O - tylko dziwna rzecz po zbudowaniu projektu dodawana jest nowa folder z paczką i klasą:

package Entities;

import javax.annotation.Generated;
import javax.persistence.metamodel.SingularAttribute;
import javax.persistence.metamodel.StaticMetamodel;

@Generated(value="EclipseLink-2.2.0.v20101020-r8375", date="2011-01-04T18:31:27")
@StaticMetamodel(UserEntity.class)
public class UserEntity_ { 

    public static volatile SingularAttribute<UserEntity, String> userPassword;
    public static volatile SingularAttribute<UserEntity, String> userName;

} 

na razie jeszcze nie wiem co to jest i po co :D ale mam nadzieję że się doszukam ^^"

a i jeszcze jedna niedogodność mając projekt aplikacji webowej po kliknięciu run wszystko śmiga, buduje i uruchamia się jak należy ale jak tak zrobię z Enterprise app to i NB 6.9.1 i 7 dostaję java.net.MalformedURLException: no protocol: ${client.url} więc najpierw trzeba zrobić build a potem deploy...

Ps.
war-a mam oki Nb generuje go od razu z 3.0 (swoją drogą JSF oparty jest o 2.5 nie ?)

0

Poszukaj czegos na temat JPA 2, criteria queries oraz metamodel - ta klasa jest automatycznie tworzona przez eclipselink abys mogl tworzyc mocno typowane i bezpieczne zapytania JPA.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1