jak dodać JAVAX.* do NetBeansa

0

Witam,

import javax.servlet.*;

Skąd mogę pobrać javax.* i w jaki sposób zainstalować te pakiety tak żeby były obsługiwane przez netbeansa?

0

z JDK ?

1

Dodaj jakiś kontener serwletów, np Apache Tomcat, Jetty, Glassfish, etc NetBeans najlepiej właśnie współpracuje chyba z Tomcatem i Glassfishem.

0
Wibowit napisał(a)

Dodaj jakiś kontener serwletów, np Apache Tomcat, Jetty, Glassfish, etc NetBeans najlepiej właśnie współpracuje chyba z Tomcatem i Glassfishem.

Dokładnie czegoś takiego szukam, bo potem będę musiał korzystać z TomCata

mógłbyś mni powiedzieć jak to zrobić?

1

Najpierw instalujesz wtyczkę Java Web Applications o ile nie masz jej zainstalowanej. Potem pojawi ci się pozycja Servers w menu Tools, wybierasz i dodajesz Tomcata, a potem robisz nową aplikację webową. Ewentualnie możesz dodać serwer jako bibliotekę normalnie, ale tracisz sporo ułatwiaczy.

0

Pobierz NetBeans w wersji Full Java, który zawiera od razu wszystko czego potrzebujesz (Java Web and EE)(GlassFish Server)(Apache Tomcat 6.0.26).

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1