[Java] Błąd przy zmianie nazwy pakietu

Odpowiedz Nowy wątek
2010-10-26 15:44
Miłosz121
0

Witam wszystkich.
W moim projekcie (Java-swing w NetBeansie) mam trzy pakiety. Gdy zmienię nazwę jednego pakietu i próbuje uruchomić projekt to pojawia się błąd, chce/szuka pakietu z poprzednią nazwą tą przed zmianą - możecie mi to wyjaśnić dlaczego?. Oczywiście zmieniam przez Refactor.

Pozostało 580 znaków

2010-10-26 15:57
0

Chuba musisz zaktualizować położenie main class w propertiesach projektu.


"Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute." - Abelson & Sussman, SICP, preface to the first edition
"Ci, co najbardziej pragną planować życie społeczne, gdyby im na to pozwolić, staliby się w najwyższym stopniu niebezpieczni i nietolerancyjni wobec planów życiowych innych ludzi. Często, tchnącego dobrocią i oddanego jakiejś sprawie idealistę, dzieli od fanatyka tylko mały krok."
Demokracja jest fajna, dopóki wygrywa twoja ulubiona partia.

Pozostało 580 znaków

2010-10-26 17:36
Miłosz121
0

Hmmm w ustawieniach projektu w zakładce Run -> Main Class zmieniłem na odpowiednią nazwę pakietu i dalej mi nie działa.

Pozostało 580 znaków

2010-10-26 17:59
0

Podaj treść tego błędu i miejsce w którym występuje.


"Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute." - Abelson & Sussman, SICP, preface to the first edition
"Ci, co najbardziej pragną planować życie społeczne, gdyby im na to pozwolić, staliby się w najwyższym stopniu niebezpieczni i nietolerancyjni wobec planów życiowych innych ludzi. Często, tchnącego dobrocią i oddanego jakiejś sprawie idealistę, dzieli od fanatyka tylko mały krok."
Demokracja jest fajna, dopóki wygrywa twoja ulubiona partia.

Pozostało 580 znaków

2010-10-26 18:17
Miłosz121
0

Zmieniłem nazwę wszystkich trzech pakietów. To jest treść błędu który występuje zaraz po tym jak odpali się pierwsze okno. W kodzie zadnych błędów nie pokazuje. Pakiet SupportBase zmieniłem na obsluga, pakiet Entity zmieniłem na encje i trzeci pakiet inter zminiłem na gui. Wyglada na to ze w tym trzecim pakiecie nie ma bladu.

java.lang.ClassNotFoundException: SupportBase.ListObject
Continuing ...
java.lang.NullPointerException: target should not be null
Continuing ...
java.lang.NullPointerException: target should not be null
Continuing ...
java.lang.ClassNotFoundException: Entity.User
Continuing ...
java.lang.NullPointerException: target should not be null
Continuing ...
//itd.

Pozostało 580 znaków

2010-10-26 18:26
0

Możliwe, że klasy są ładowane za pomocą refleksji, której to refaktoryzacja nie obejmuje. Przeszukaj kod dla ciągu "SupportBase" itd


"Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute." - Abelson & Sussman, SICP, preface to the first edition
"Ci, co najbardziej pragną planować życie społeczne, gdyby im na to pozwolić, staliby się w najwyższym stopniu niebezpieczni i nietolerancyjni wobec planów życiowych innych ludzi. Często, tchnącego dobrocią i oddanego jakiejś sprawie idealistę, dzieli od fanatyka tylko mały krok."
Demokracja jest fajna, dopóki wygrywa twoja ulubiona partia.

Pozostało 580 znaków

2010-10-27 11:09
Miłosz121
0

Podczas refaktoryzacji zmieniałem nazwy pakietów, zapomniałem, że w bazie XML gdzie ów baza jest poza pakietami są jeszcze odwołania z tej bazy do np. nazwa_pakietu.klasa ;-P Teraz śmiga. Wpadłem na to przeszukując cały projekt dla określonego ciągu. Dzięki za podpowiedź.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0