Kto zna tutorial do jdbc i/lub hibernate

0

Cześć,
poszukuję jakiegoś dobrego tutka omawiającego jdbc i/lub hibernate. Przynajmniej podstawy same. Nie ukrywam, że wolę polską wersję, ale jak polecacie jakieś konkretne po ang to też poproszę.
Szukałem co na necie, ale po polsku nie znalazłem w sumie nic, a po ang. jakieś takie nie za bardzo mi się wydały. Dlatego pytam co polecacie.

0

http://lmgtfy.com/?q=JDBC+tutorial
:)

A tak na poważnie to na prawdę wystarczy poszukać :) Wujek google zawsze pomoże :)

http://www.ii.uni.wroc.pl/~pr[...]/2005lato/java/jdbc/JDBC.html

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0