Otwieranie strony www

Odpowiedz Nowy wątek
2010-04-22 18:58
0

Mam pytanie, chciałbym zrobić aplet na javie który będzie miał Button i gdy klikne na niego to uruchomi mi sie strona o url którym podam.
Nie wiem jaka akcje dodac do buttona zeby uruchomil ta strone :(
Szukałem w googlach i nic nie znalazlem.

Pozostało 580 znaków

2010-04-22 19:11
bo
0

Spróbuj tak

getAppletContext().showDocument(url);

zmienna url jest typu URL.

Pozostało 580 znaków

2010-04-22 19:19
0

to nie dziala chcialbym aby to dzialalo w normalnej aplikacji javy i aplecie bo w robieniu apletow jestem poczatkowy
cos w stylu

try{}

Pozostało 580 znaków

2010-04-22 19:22
bo
0

Pytałeś o aplet i dostałeś odpowiedź. I zapewniam Cię, że działa.

Pozostało 580 znaków

2010-04-22 19:28
bo
0

W "normalnej" aplikacji wygląda to tak:

JEditorPane ep=new JEditorPane();
URL url=new URL("....");
try
}
    ep.setPage(url);
}
catch (Exception e)
{
   ....
}
ep.setDocument((HTMLDocument)ep.getDocument());

Pozostało 580 znaków

2010-04-22 19:30
0

gdy probuje skompilowac to wyskakuje blad
Trzeba zaimplemetowac ACTIONLISTENER czy jak???

Pozostało 580 znaków

2010-04-22 19:31
1

Desktop.getDesktop().browse(URI)

Pozostało 580 znaków

2010-04-22 19:42
0

@Keraj
a gdzie mam wpisac url a to chyba tylko fragment kodu ??

Pozostało 580 znaków

2010-04-22 19:51
bo
0

Chcesz uruchomić domyślną przeglądarkę (wtedy Keraj), czy przeglądać strony samą Javą, bez użycia przeglądarki (wtedy mój kod).

Pozostało 580 znaków

2010-04-22 19:54
0

pokaze wam przyklad

import java.awt.*;
import javax.swing.*;
import java.awt.event.*;

public class Test implements ActionListener {
    public static void main(String args[]) {
        JFrame okno=new JFrame("Test");
        JPanel panel=new JPanel();
        panel.setBackground(Color.red);
        JButton przycisk=new JButton("Klik!");
        panel.add(przycisk);

        okno.getContentPane().add(panel);
        okno.setSize(200,200);
        okno.setLocationRelativeTo(null);
        okno.setDefaultCloseOperation(3);
        okno.setVisible(true);
    }

    public void actionPerformed(ActionEvent e) {
        //I co tu wpisac zeby uruchomila mi sie strona gdy wcisne przycisk ????
    }
}

Pozostało 580 znaków

2010-04-22 20:27
0

To, co ja napisałem...

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0