Mapowanie kolekcji w hibernate

0

Witam,
Próbuje zmapować w hibernate kolekcję, a konkretnie zbiór uporządkowany:
@ManyToOne
@Column(name="rejony")
private SortedSet<Integer> rejony;

No i otrzymuje wyjątek:
org.hibernate.MappingException: Could not determine type for: java.util.SortedSet, for columns: [org.hibernate.mapping.Column(rejony)]

Jak zmawpować tego typu kolekcje? Wszedzie sa przyklady jak zmapowac kolekcje innych encji, a ja tu mam zwykly integer.

riker_ napisał(a)

Witam,
Próbuje zmapować w hibernate kolekcję, a konkretnie zbiór uporządkowany:
@ManyToOne
@Column(name="rejony")
private SortedSet<Integer> rejony;

No i otrzymuje wyjątek:
org.hibernate.MappingException: Could not determine type for: java.util.SortedSet, for columns: [org.hibernate.mapping.Column(rejony)]

Jak zmawpować tego typu kolekcje? Wszedzie sa przyklady jak zmapowac kolekcje innych encji, a ja tu mam zwykly integer.

Nalazlem taki przyklad:

@ElementCollection
@CollectionTable(name="Nicknames", joinColumns=@JoinColumn(name="user_id"))
@Column(name="nickname")
public Set<String> getNicknames() { ... }
Jednak chociaz mam dodane do projektu biblioteki hibernate i jpa, to takiego czegos nie mam:
@ElementCollection
@CollectionTable

0

Potrzebujesz JPA2. W hb natywne anotacje pewnie inaczej sie nazywaja.

0
::. napisał(a)

Potrzebujesz JPA2. W hb natywne anotacje pewnie inaczej sie nazywaja.

0
::. napisał(a)

Potrzebujesz JPA2. W hb natywne anotacje pewnie inaczej sie nazywaja.

W javax.persistance nic takiego nie ma. Ale znalazlem w org.hibernate.annotations, takie cos jak CollectionOfElements. Jednak taka konstrukcja:
@CollectionOfElements
private SortedSet<Integer> rejony;

Powoduje ten sam wyjatek:
org.hibernate.MappingException: Could not determine type for: java.util.SortedSet, for columns: [org.hibernate.mapping.Column(rejony)]

0

dodaj @CollectionOfElements przed getRejony()

0

kombinacje alpejskie tu urządzacie a niby to taka prosta sprawa.

http://docs.jboss.org/hibernate/stable/annotations/reference/en/html_single/#entity-hibspec-collection
http://josian.wordpress.com/2006/09/09/hibernate-annotations-bidirectional-one-to-many/

utwórz klasę Rejon mapuj po tej klasie a nie po kolekcji integerów, które nie wiadomość skąd wziąć, gdzie zapisać i jak zapisać.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1