problem z GUI, nic sie nie wyswietla

0

czesc,

zapewne mój problem jest trywialny, ale cały dzień nie moge sobie z nim poradzić. czy moglby ktoś sprawdzic dlaczego mój kod nie działa? nie mam zadnych błedów a jednak nic się nie wyświetla, nawet okienko nie wyskakuje:((((

import javax.swing.;
import java.awt.
;
import java.sql.;
import java.awt.event.
;
import java.awt.event.MouseAdapter;
import java.awt.event.MouseEvent;
import javax.swing.table.DefaultTableModel;

public class Okienko extends JFrame {

static Connection Ex1Con;
static Statement Ex1Stmt;
static ResultSet Ex1rs;
JTable myTable;
JTable wybrane;
JButton guzik = new JButton ("szukaj");
JButton wydaj = new JButton ("wydaj");
JComboBox lista = new JComboBox() ;
JComboBox lista1 = new JComboBox() ;
JFrame ramka = new JFrame("Okienko");
JPanel panel= new JPanel();
JFrame ramka1 = new JFrame();
JPanel panel1= new JPanel();
JPanel panel2= new JPanel();
JPanel panel3= new JPanel();

public Okienko()throws SQLException{

super("");
setDefaultCloseOperation(EXIT_ON_CLOSE);
setBounds(100, 100, 600, 300);
Container cp = getContentPane();
cp.setLayout(new BorderLayout());

panel1.setLayout(new FlowLayout(FlowLayout.LEFT));
panel1.add(lista);
panel1.add(lista1);
panel1.add(guzik);
add(panel1, BorderLayout.NORTH);

panel2.setLayout(new FlowLayout(FlowLayout.RIGHT));
panel2.add(wybrane);
add(panel2, BorderLayout.WEST);

panel3.setLayout(new FlowLayout(FlowLayout.RIGHT));
panel3.add(wydaj);
add(panel3, BorderLayout.SOUTH);

setVisible(true);
}

public static void main(String args[])throws SQLException {

  new Klucze();

}

}

0

A co to za klasa "Klucze"?

0

ja nie widze abyś tutaj tworzył gdzieś obiekt typu okienko.
no i "wybrane" jest null. To Ci się kompiluje w ogóle?

0

hej,

na szybko wklejalem kod na forum i zamiast obiektu okienko jest klucze:P ale to nie zmienia faktu, ze po stworzeniu obiektu okienko i skompilowaniu nie dzieje sie nic:(

0

Podczas wklejania ktoś Ci zamienił Okienko na Klucze? Wystarczy obejrzeć komunikaty na konsoli by wiedzieć co sknociłeś. @dark_astray już wcześniej napisał gdzie jest błąd:

panel2.add(wybrane); // wybrane jest null

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1