Kilka jFrame - jak się miedzy nimi przełączać?

0

Witam jestem kompletnym newbie - w potrzebie jak to zwykle bywa ;-) do rzeczy

Czy jest możliwe przełączanie się między oknami w programie?

Mam 3 okna (jFrame): wybór, wylicz, wynik. chciałbym między nimi się przełączać, może ktoś napisać jakie zdarzenie to obsługuje?

0

Alt+Tab? A do zdarzen masz: WindowFocusListener i WindowListener. Np ten drugi ma metode windowActivated, mysle ze to Cie zainteresuje. Dostaje WindowEvent, ktory mozesz odpytac o okno ktore jest deactivated (getOppositeWindow()).

0

Nie zrozumiale napisałem:

mam 3 okna uruchamia się tylko pierwsze z przyciskiem "przejdź"

klikam "przejdź" i chcę żeby uruchomiło się okno drugie czy WindowListener mi to umożliwia?

0

Nie. Ty masz w takim razie proste zadania - w guziku przejdz masz action listenera ktory na klikniecie otwiera nowe okno (to drugie) i zamyka swoje i tyle. Informacje mozesz przekazac np poprzez konstruktor drugiego okna. To samo w przejsciu 2 -> 3.

0

ok dzięki, teraz zrobiłeś mi problem (też podstawy) jak stworzyć zmienną lub odwołać się z drugiego okna do pierwszego :(

0

pierwsze musi przekazac referencje do konstruktora drugiego

0

Tego to juz poszukaj na forum, bylo wielokrotnie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1