EJB 3.0 (zdalnie)

0

Witam serdecznie, chciałbym się poradzić czy kod, który używam poniżej jest "dobry" - czy może zbędny:

 try 
		 {
			Properties p1 = new Properties();
			p1.put("org.omg.CORBA.ORBInitialHost", "localhost");
			p1.put("org.omg.CORBA.ORBInitialPort", "3700");
			InitialContext ic = new InitialContext(p1); 			
			ZiarnoRemote dao = (ZiarnoRemote) ic.lookup("Ziarno");

Mam projekt EJB i klienta webowego - czy ten kod jest potrezbny? Do czego on sluzy? Bo znalazlem kiedys ten kod i wkleilem po prostu...ktoś umie coś o tym powiedzieć?

0

Ten kod jest prawdopodobnie uzywany do zdalnego wywolania EJB z aplikacji ktora nie jest zdeplojowana na danym serverze aplikacji. Np jakbys ze zwyklej swingowej aplikacji wywolac EJB ktore jest na serwerze aplikacji na localhoscie, to dodajesz pewne liby z serwera (np wazna jest tam implementacja contekstu JNDI), i tworzac kontekst do lookupow ustawiac namiary na serwer, ktory ma tez serwer JNDI z ktorego mozna pobrac zdalne EJB.

0
:: napisał(a)

Ten kod jest prawdopodobnie uzywany do zdalnego wywolania EJB z aplikacji ktora nie jest zdeplojowana na danym serverze aplikacji. Np jakbys ze zwyklej swingowej aplikacji wywolac EJB ktore jest na serwerze aplikacji na localhoscie, to dodajesz pewne liby z serwera (np wazna jest tam implementacja contekstu JNDI), i tworzac kontekst do lookupow ustawiac namiary na serwer, ktory ma tez serwer JNDI z ktorego mozna pobrac zdalne EJB.

Tak też właśnie myślałem...Czyli jak mam klienta webowego, mogę ten kod wyrzucić...Dzięki za odpowiedź!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1