Mam taką sytuację, za pomocą zdarzenia mouseClicked wyznaczam punkt początkowy, za pomocą mouseMoved punkt bieżący.
Na aplecie w metodzie paint odrysowywałęm sobie zawsze jedną bieżącą linię, od tego punktu wyznaczonego jako początkowy do tego gdzie był wskaźnik myszy. Jak przesunąłem wskażnik, automatycznie linia szła za wskaźnikiem a stara była niewidoczna.

To samo gdy robie pod JPanel w metodzie paintComponent(), to gdy poruszam myszką zostawia mi wszystkie poprzednie linie. Co zrobić bym miał tylko tę bieżącą linię a pozostałe były czyszczone z ekranu?

Znów, napisałem pytanie po czym znalazłem sam odpowiedź [green]

super.paintComponent(g);