NetBeans- Projek

0

Witam serdecznie, muszę na zaliczenie zrobić projekt na zaliczenie. Proszę o pomoc.

-Jak zrobić sortowanie po Nr NRKARTY,KOD,FIRMA.- ma to sortować w JTable >
-Może drodzy użytkownicy wiecie czemu nie chce mi obliczać masy ?

Wklejam Program (oczywiście to nie jest cały) reszta to CSVreader

< code = java >
private void jButton2ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {
if(this.jCheckBoxMenuItem3.isSelected()) {
double masap1 = 0;//masa jako liczba
String masap2;//masa jako String
boolean kodTenSam;//flaga
for(int z=0;z<plikSlownik.podajWielkosc();z++) {
kodTenSam = plikSlownik.dane(plikSlownik.KOD, z).equals(this.jTextField1.getText());//sprawdza czy kod jest ten sam
if(kodTenSam) {//jezlei jest to szuka dalej i dodaje mase
for(int xx=0;xx<plikDostawcy.podajWielkosc();xx++) {
if(plikDostawcy.dane(plikDostawcy.NAZWA, xx).equals(this.jTextField3.getText().toUpperCase())) {
for(int y=0;y<plikMagazynp.podajWielkosc();y++) {
if(plikMagazynp.dane(plikMagazynp.NRKLIENTA, y).equals(plikDostawcy.dane(plikDostawcy.NUMER, xx))) {
//obrabiamy string z masa
masap2 = String.valueOf(plikMagazynp.dane(plikMagazynp.MASA, y)).replaceAll(" ", "");
masap2 = masap2.replaceAll(",", ".");
//dodajemy do sumy
masap1 += Double.parseDouble(masap2);
}
}
break;
}
}
break;
}
}
//wyswietlamy w textboxie wynik
this.jTextArea1.setText("Obliczona masa wynosi "+masap1+" dla kodu "+this.jTextField1.getText());
} else
//to smao co wyzej ale dla magazynw
if(this.jCheckBoxMenuItem4.isSelected()) {
double masawliczba = 0;
String masawstring;
boolean kodTenSam;
for(int z=0;z<plikSlownik.podajWielkosc();z++) {
kodTenSam = plikSlownik.dane(plikSlownik.KOD, z).equals(this.jTextField1.getText());
if(kodTenSam) {
for(int xx=0;xx<plikDostawcy.podajWielkosc();xx++) {
if(plikDostawcy.dane(plikDostawcy.NAZWA, xx).equals(this.jTextField3.getText().toUpperCase())) {
for(int y=0;y<plikMagazynw.podajWielkosc();y++) {
if(plikMagazynw.dane(plikMagazynw.NRKLIENTA, y).equals(plikDostawcy.dane(plikDostawcy.NUMER, xx))) {
masawstring = String.valueOf(plikMagazynw.dane(plikMagazynw.MASA, y));
masawstring = masawstring.replaceAll(" ", "");
masawstring = masawstring.replaceAll(",", ".");
masawliczba += Double.parseDouble(masawstring);
}
}
break;
}
}
break;
}
}

        this.jTextArea1.setText("Obliczona masa wynosi "+masawliczba+" dla kodu "+this.jTextField1.getText());

    } else
    if(this.jCheckBoxMenuItem5.isSelected()) {
        double masadliczba = 0;//masa jako liczba
        String masadstring;//masa jako Stirng
        for(int x=0;x<plikSlownik.podajWielkosc();x++) {
            //jedziemy przez caly slownik
            if(plikSlownik.dane(plikSlownik.KOD, x).equals(this.jTextField3.getText())
                    && plikSlownik.dane(plikSlownik.TYP, x).equals(this.jTextField3.getText())) {
                    //sprawdzamy kod
                for(int y=0;y<plikMagazynw.podajWielkosc();y++) {
                    //jedziemy przez caly magazynw
                    if(plikMagazynw.dane(plikMagazynw.NRODPADU, y).equals(plikSlownik.dane(plikSlownik.NRODPADU, x))) {
                        //sprawdzamy nr odpadu i dodajemy mase
                        masadstring = String.valueOf(plikMagazynw.dane(plikMagazynw.NRMAGW, y));
                        masadstring = masadstring.replaceAll(" ", "");
                        masadstring = masadstring.replaceAll(",", ".");
                        masadliczba += Double.parseDouble(masadstring);
                    }
                }
                break;
            }
        }

//wyswietlamy wynik
this.jTextArea1.setText("Obliczona masa wynosi "+masadliczba+" dla typu "+this.jTextField3.getText());
}
}

0

Na początek gratuluje projektu w Netbeans!

Podpowiem, że aby sortowało JTable, wystarczy wywołać na rzecz obiektu tej klasy metodę setRowSorter(true) czy jakoś tak poszukaj sobie w
dokumentacji.

Z resztą nie pomogę bo na taki syf mi się nie chce patrzeć, pokaż konkretnie ten kod do obliczania masy...

Naprawdę myślałeś, że ktoś nie [CIACH!] będzie to czytał?
Takich to na forach o innej tematyce szukaj...spróbuj z tym na onetowe kółko programistyczne albo gdzieś...pudelek może...

A jak już wyziewasz takim kodem to po tagu code dopisz ="java"

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0