wyznaczanie tygodnia w roku z daty

0

Witam,
nie jestem zbytnio obeznany w Javie, mam datę Timestamp i chcę wyznacząc z niej tydzień i rok. W sensie będę miał np. 23 marzec 2009 i potrzebowałbym dwa int'y, jeden to nr tygodnia (na oko stawiam, że ok. 11) i rok (2009). I to samo w drugą stronę, tzn. jak dostanę na wejście nr tygodnia i rok to chciałbym ustawić pierwszy dzień tego tygodnia z godziną 00:00.

0
final Calendar c = Calendar.getInstance();
c.set(2009, Calendar.MARCH, 23, 0, 0, 0);
System.out.println(c.get(Calendar.WEEK_OF_YEAR));
System.out.println(c.get(Calendar.YEAR));
0

dobra ale jak z podanych dwóch danych czyli roku i tygodnia utworzyć datę typu TimeStamp i na odwrót, mając podaną tylko datę dostać 2 int'y tydzień roku i rok ?

0

Trochę samodzielności. @thebill napisał, że do do odczytania służy metoda gest() klasy Calendar. Tak trudno się domyślić, że do ustawienia służy metoda set()?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1