[JPA] JPQL - sprawdzanie, czy element jest w kolekcji

0

Mam klasę Visit, która ma listę elementów Test:

class Visit
{
//...
private List<Test> tests;
}

Jak w języku JPQL pobrać obiekty Visit, w których kolekcji tests znajduje się jakiś obiekt test1?

0

select v from Visit v join v.tests t where test= :costam
albo
select v from Visit v where :costam member of v.tests

Cos w tym stylu, dokladnie nie pamietam. Porownywane sa klucze glowne.

0
JFun napisał(a)

Mam klasę Visit, która ma listę elementów Test:

class Visit
{
//...
private List<Test> tests;
}

Jak w języku JPQL pobrać obiekty Visit, w których kolekcji tests znajduje się jakiś obiekt test1?

SELECT v FROM Visit v WHERE :cos IN v.tests;

Spróbuj coś podobnego, tylko pobawiam się że że porównanie nastąpi po ID...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1