problem z apletem uruchamianym w przeglądarce www

0

Zrobiłem grę sieciową, klient-serwer, klient jest w formie apletu. Jeśli uruchomię aplet w Aplet Viewer to wszystko działa dobrze. Ale gdy uruchomię aplet w przeglądarce www wtedy nie mogę się podłączyć apletem do serwera. Aplet łączy z serwerem po kliknięciu odpowiedniego JButtona, niestety w przypadku gdy uruchomi się go w przeglądarce www to można sobie klikać i klikać w ten JButton i nic się nie dzieje.
Nie wiem co jest że aplet działa dobrze w Aplet Viewer a w przeglądarce www nie.
To kod z pliku .html, nie wiem czy coś tu trzeba jeszcze dopisać?
<APPLET code="folder.MyApplet.class" archive="archiwum.jar" width=800 height=600></APPLET>

0

W jakiej przeglądarce... patrzyłeś na konsolę Javy, czy jakieś SecurityException nie lecą? Musisz pewnie podpisać aplet...

aplet mi źle robi
A co, chciałbyś, żeby Ci aplet dobrze robił? ;)

0
Keraj napisał(a)

W jakiej przeglądarce...

Firefox, Opera, IE8, Chrome

patrzyłeś na konsolę Javy, czy jakieś SecurityException nie lecą?

Patrzyłem, nic nie "leci".

Musisz pewnie podpisać aplet...

Podpisałem i nic, dalej się nie chce połączyć

A co, chciałbyś, żeby Ci aplet dobrze robił? ;)

yyy... no żeby mi się łączył dobrze... z serwerem</quote>

0

Wrzuć może kod funkcji actionPerformed odpowiedzialnej za łączenie z serwerem.

0

Jakiś problem był z Javą chyba, bo wywaliłem tą co miałem, ściągnąłem nową i zainstalowałem i teraz po podpisaniu apletu działa dobrze, a wcześniej nawet podpisany aplet się nie łączył.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1