wysyłanie danych z apletu do serwletu

0

witam,

mam w aplecie metodę, która ma wywołać serwlet i wysłać mu parametry:

public void sendToDB() {
try {
String urlS = "insert?nameUser="+nameUser+"&punkt=1";
URL url = new URL(this.getDocumentBase(),urlS);
//tworzenie adresu servletu
this.getAppletContext().showDocument(url,"_blank");
//otwieranie nowej strony z poziomu apletu
} catch (MalformedURLException e) {
e.printStackTrace();
}
}

tylko, że przy tworzeniu adresu serwletu trzeba jakoś wskazać który to jest, niestety nie wiem jak to zrobić.
Przy wywołaniu showDocument mam adres składający się ze ścieżki i dołączonego stringa:
file:///Program%20Files/Apache%20Software%20Foundation/Tomcat%205.5/webapps/pan_servlet/insert?nameUser="+nameUser+"&punkt=1

Czy aby wywołać poprawnie serwlet muszę dodać do dołączonego stringa nazwę mapowaną z pliku web.xml, czyli np serwer.htm, żeby wyglądał tak:

file:///Program%20Files/Apache%20Software%20Foundation/Tomcat%205.5/webapps/pan_servlet/serwer.htminsert?nameUser="+nameUser+"&punkt=1

czy to się robi jakoś inaczej?

0

A o plikach konfiguracyjnych nie słyszałeś? Zaszywasz katalog główny w konfiguracji i do niego się odwołujesz, a nie kombinujesz z docbasem.

0
Koziołek napisał(a)

A o plikach konfiguracyjnych nie słyszałeś? Zaszywasz katalog główny w konfiguracji i do niego się odwołujesz, a nie kombinujesz z docbasem.

a mógłbyś dokładniej opisać jak to zrobić?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1