W jaki sposob odwołać sie do zasobów jar ?

0

Czesc,
Pisze prosta gierke. Mam problem z mapa, poniewaz nie chce trzymaj jej na twardo w kodzie ale chce miec ja w pliku (np. tekstowy) i program bedzie obrabial tak ten plik, ze na podstawie jego bedzie wyswietlana mapa. Niestety w ksiazce, kora posiadam nie znalazlem nic na ten temat - pewnie zle szukalem...

Jak wczytac plik zawarty w jarze o nazwie tablica_intow.txt do np tablicy int'ow ?

Pozdrawiam :)

0

Najprościej

JakaśKlasa.class.getResource()

I masz już dostęp do jara. POruszasz się jak po normalnym drzewie katalogów.

0
Koziołek napisał(a)

Najprościej

JakaśKlasa.class.getResource()

I masz już dostęp do jara. POruszasz się jak po normalnym drzewie katalogów.

Mozesz jakiesniej albo jakis link lub przyklad..

0

miałam podobny problem spróbuj tego
http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=141063
metoda chm() zwraca obiek typu File a z nim robisz co chcesz ;]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1