Pare pytan odnosnie jacy

0

Witam
Mam test A B C D do zrobienia i nie mam paru pytań pomozecie ?

  1. Jezeli wszytskiie obiekty klasy musza dzielic wspolna zmienna to jak musi byc ona zadeklarowana :
    a static
    b public
    c private
    d abstract

  2. Kazda zmienna przed wykorzystaniem w kodzie programu musi zostac zadeklarowana. deklaracja zmiennej ma postac:
    a nazwa_zmiennej typ_zmiennej = wartość_zmiennej
    b typ_zmiennej nazwa1, nazwa2, nazwa3
    c nazwa_zmiennej typ_zmiennej
    d wszytskie odpowiedzi sa poprawne

3 W ktorym miejscu rozpoczyna sie wykonywanie programow javy
a Start()
b Main()
c class
d Public

4 wykonywanie sie powtarzajacych czynnosci nazywamy
a rekurencja
b dekrementacja
c iteracja
d inkrementacja

Z gory dziekuje i pozdrawiam :)

0

1 a
2 b
3 b
4 a

0

a 4 nie bedzie czasem c ??

0

Potwierdzam
1 a
2 b
3 b
4 a

0

pierwsze 3 sie zgadzaja
4c, rekurencja to odwolywanie sie funkcji do samej siebie, iteracja to poprawna odpoweidz

0

Ok. Słuchajcie nie jestem pewien jeszcze tych 4 pytan, z reszta juz sobie poradzilem

Która postać instrukcji for jest prawidłowa:
a)for(int i=0;i<10;i++){
b)for(i=0;i<=10;i++){
c)for(char i=0;i,=10;i++){
d) for (j=0; i<aręs.lenatch; i++)

Tablice w Javie to struktury danych służącze do przechowywania:
a)tylko tekstów
b)tylko liczb całkowitych
c)wielu zmiennych tego samego typu
d)wszystkie odpowiedzi są prawdziwe

Która postac instrukcji jest nieprawidłowa, uzupełnij deklarację
a) for(i=0:i<=10;i++){
b) cool.gif for(int i=0;i<10;i++){
c) for(char i=0;i,=10;i++){
d) for(int i=0;i<args.length;i++){

która instrukcja w poniższym programie jest instrukcja wyboru
{
public static void warunek(String
args[])
{

  1. double x=2,y;
  2. y=(x==1 ? 4.12:3.42);
  3. System.out.println("y="+y);
    }}

a) nr 1
d) cool.gif nr 2
c) nr 3
d) nie występuje w programie

0

Zgodnie z definicją iteracji (http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=iteracja) to w 4 poprawna jest c.

Z drugiej strony rekurencja ogonowa jest równoważna iteracji, więc to pytanie jest trochę bez sensu.

0

Takie pytania dostalem w skzole.. A co z tymi drugimi ?? bo nie jestem pewien..

0

3 W ktorym miejscu rozpoczyna sie wykonywanie programow javy
a Start()
b Main()
c class
d Public

Wszystkie odpowiedzi są niepoprawne.

0
bogdans napisał(a)

3 W ktorym miejscu rozpoczyna sie wykonywanie programow javy
a Start()
b Main()
c class
d Public

Wszystkie odpowiedzi są niepoprawne.

Oczywiście, że tak.

0
bogdans napisał(a)

3 W ktorym miejscu rozpoczyna sie wykonywanie programow javy
a Start()
b Main()
c class
d Public

Wszystkie odpowiedzi są niepoprawne.

np.

public class MainTest {
	
	static {
		System.out.println("static");
	}

	public static void main(String[] args) {
		System.out.println("main");
	}
}

Wynik:

static
main

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1