Klient-serwer runtime problem

0

witam wszystkich
mam problem z alplikacja klient serwer. klient wysyla za[pytanie do serwera z poleceniem:

if(zapis!=null) {

Runtime run= Runtime.getRuntime();
r = run.exec("ls-la");

tutja serwer ma podac liste plikow i przeslac ja z powrotem do klienta

zapis.print("Lista plikow w tym katalogu to: " r );

pomoze ktos?

0
Amator999 napisał(a)

witam wszystkich
mam problem z alplikacja klient serwer. klient wysyla za[pytanie do serwera z poleceniem:

if(zapis!=null) {

Runtime run= Runtime.getRuntime();
r = run.exec("ls-la");

tutja serwer ma podac liste plikow i przeslac ja z powrotem do klienta

zapis.print("Lista plikow w tym katalogu to: "+r );

pomoze ktos?

problem tkwi w zczytywaniu do r tego co wyswietlil linux

0

Dlaczego tak? Co będzie jak ktoś usadzi serwer na np. solarisie lub winzgrozie? Jeżeli polecenie można zastąpić wywołaniem metody z API javy należy to zrobić.

Co do r to problem polega na tym, że zapisywany jest tam wyjście procesu, a nie jego produkty poboczne. Wyjściem dla procesu ls jest null.
Przykład (identyczny) jak to powinno być rozwiązane:
http://java.sun.com/developer/JDCTechTips/2003/tt0304.html

0

ok. wielkie dzieki, powalcze, z pomoca tego skryptu powinno sie udac:)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1