Połączenie z SQL Server 2008

0

Witam!
Napisałem aplikację okienkową w Eclipse. Chcę aby korzystała ona z bazy danych. Jako bazę wybrałem SQL Server 2008. Tyle że mam problemy z połączeniem się. Nie wiem czy ściągnąłem dobry sterownik do JDBC dla SQL Server 2008. Proszę bardzo o pomoc.

Napiszcie krok po kroku co mam zrobić (jakiego sterownika użyć, jak go zainstalować). Wiem jak się łączyc z baza danych tylko nie mogę przygotować tej bazy, ani przygotować połączenia.
Z góry dziękuję bardzo za wszelką pomoc

0

Już doszedłem w czym tkwił błąd. Zamykam wątek</image>

0

a może opisałbyś jak rozwiązałeś problem??
może przyda się to innym..

0

Miałem dobry sterownik czyli wersję 2.0. po prostu nie dodałem wszystkich plików do "Build Path" projektu. wywalało mi błąd załadowania jednego pliku a mianowicie był to sqljdbc_auth.ddl. Należało najpierw przenieść ten plik do innej lokalizacji a następnie dodać tą lokalizację do "Build Path" projektu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0