Kompilacja do *class

0

Witam!

Mam kawałek kodu i potrzebuje go przerobić na aplet.

Wiem, że muszę zapisać go do pliku *.java [notatnikiem, zapisz jako] i tak zapisany plik mam przekompilować do kodu bajtowego, czy tam pośredniego czyli *.class.

ściągnąłem więc kompilator:
Pobierz JDK 6 Update 5 -> http://java.sun.com/javase/downloads/index.jsp

I zabrałem się do dzieła, odpaliłem konsolkę w WINDOWSIE [cmd] i wpisałem polecenie:
javac Aplecik.java [tak nazwałem swój pliczek]

Ale niestety, napotkałem na błędy, z którym nie mogę sobie poradzić...oto one:
user image

Czy moglby mi ktoś pomoc? Ew. przekompilować? Bardzo to ważne dla mnie

Pozdrawiam,
JrQ-

0
  1. Nazwa pliku nie jest dowolna, w twoim pliku jest klasa JythonShell, zatem plik musi się nazywać JythonShell.java/
  2. Z komunikatów o błędach wynika, że wykorzystywane są niestandardowe klasy (spoza SDK). Musisz je też ściągnąć , jeśli już to zrobiłeś to musisz poinformować kompilator (javac) gdzie je umieściłeś.
    pozdrawiam
0

Dzięki za pierwszą radę. Liczba błędów przy kompilacji została zredukowana do 22 (z 23)

Ale nadal nie rozumiem punktu drugiego. Móglbys jakoś bardziej wyjasnic?[Java jest mi calkiem obca, c++ znam tylko :P]. Np podac przykład no moim obecnym bledzie.

obrazek:
http://img403.imageshack.us/my.php?image=111wg1.jpg

0

W terminach c++:
1.masz instrukcje

include <abrakadabra.h>;

a pliku abrakadabra.h nie ma.
2. Używasz funkcji, których deklaracja jest w pliku abrakadabra.h
pozdrawiam

0

Ale muszą to być jakieś publiczne biblioteki, skoro kod był dostępny publicznie.
Może trzeba je jakoś 'zainicjować'?


A może ktoś by mógł mi to skompilować? Podam kod na PW...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1